Това заяви Валери Жаблянов, член на изпълнителното бюро на НС

...
Това заяви Валери Жаблянов, член на изпълнителното бюро на НС
Коментари Харесай

Жаблянов: Президентът отвърна със същата реторика

Това съобщи Валери Жаблянов, член на изпълнителното бюро на Народно събрание на Българска социалистическа партия, по време на конференция в централата на партията.

Той добави, че Българска социалистическа партия поддържа президента Румен Радев в позицията му.

„ Първата стъпка, която ГЕРБ предприе във връзка с президента, бе да сътвори парламентарна комисия, която да проверява договорката за самолетите. Не може да се приказва за някакви естествени взаимоотношения сред президента, ГЕРБ и държавното управление още през цялото време. След като един въпрос, който беше разискван на Консултативен съвет по национална сигурност – за превъоръжаването на Българската войска и откакто беше изработен опит да бъдат реализирани общи параметри по тази тематика, се стигна до цялостно блокиране на въпроса и остра борба от страна на държавното управление, както и отвод да извършва личните си решения от предходни мандати”, изясни Жаблянов.

Той изрази вяра президентът, държавното управление и ръководещото болшинство да потърсят пътищата за нормализиране на междуинституционалните взаимоотношения.

АНКЕТА: Кой ще победи в борбата? >>

Жаблянов съобщи също, че Българска социалистическа партия напълно поддържа Елена Йончева и застава зад изразената от нея позиция. Тя не показва персонално мнение, а това на партията.

„ Категорично отхвърляме този модел, ще създадем и предприемем всички вероятни ограничения той да бъде преустановен, опустошен, тъй като явно не става въпрос за обвързаности и зависимости, построени единствено в локалната власт, а за директната връзка на този модел към националните структури на политическо ръководство и към партии от ръководещата коалиция.” - аргументира се Жаблянов.

"Политическата позиция на Българска социалистическа партия е ясното отменяне на роднинския и олигархичен модел, привързан с локалната власт за финансови и други изгоди ", добави той.

Жаблянов посочи, че тематиката не е нова. Става въпрос за усърдно и дълго време изграждано взаимоотношение сред органите на ГЕРБ на централно и на локално равнище.

По модела „ Хасково “ се управлява и държавното сдружение „ Булгартрансгаз “ >>

На въпрос дали Българска социалистическа партия към този момент има позиция във връзка с обвиняванията за роднински назначения в Община Каварна, Жаблянов отговори:

„ Роднински назначения в Каварна сега не мога да отговоря дали има. Ще проверим въпроса. Нашата позиция е кардинална. Тя се отнася до всички форми на организация и практикуване на локалната власт ".

Кметът на Каварна отговори на обвиняванията на екскмета >>
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР