Това заяви в студиото на Още от деня“ Румен Овчаров

...
Това заяви в студиото на Още от деня“ Румен Овчаров
Коментари Харесай

Румен Овчаров за ЧЕЗ: Българската държава трябва да си влезе в ролята

Това съобщи в студиото на „ Още от деня “ Румен Овчаров - министър на стопанската система и енергетиката в кабинета „ Станишев “, енергиен министър в кабинета „ Виденов “ сега и член на Националния съвет на Българска социалистическа партия. Той добави, че в лицето на КЕВР страната би трябвало да изиска „ ясна и безапелационна информация какво и по какъв начин се продава “.

КЕВР може да употребява текстове, които касаят сигурността на снабдяването, живота на хората и националната сигурност, съобщи Румен Овчаров.
Румен Овчаров: София, столицата на България, се електроснабдява от ЧЕЗ, тук са и държавните институции.
Той означи, че е значим въпросът кой е купувачът, кой обезпечава финансирането, кой ще връща заемите и каква е ролята на българската страна, добави той. По думите му това е четвъртото сдружение в България с максимален паричен поток с облага от 30 млн. за предходната година.
Румен Овчаров: Изведнъж идва някой и споделя: „ Аз ще купя това сдружение и ще взема заеми “.
Той съобщи, че държавните институции са длъжни да спрат договорката, като цитира член 92 от разпоредба №3 за Лицензиране на дейностите в енергетиката. По думите му ЧЕЗ желае „ да избяга от България “. Румен Овчаров напомни, че той е бил срещу продажбата на електроразпределителните сдружения.

Той дефинира договорката с ЧЕЗ като „ незадоволително “ премислена.
Румен Овчаров : Тази договорка е нефинансируема по метода, по който се пробват да ни убедят. И самите нови притежатели ще изпаднат в извънредно тежка обстановка. Или банките, които са ги кредитирали, ще банкрутират, тъй като те в това число и с облагите на ЧЕЗ в България не могат да изплащат заема.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР