Това заяви в предаването Лице в лице шефът на болница

...
Това заяви в предаването Лице в лице шефът на болница
Коментари Харесай

Д-р Дечо Дечев: МЗ да обсъжда първо с лекарите промените, които готви

Това съобщи в предаването ”Лице в лице ” шефът на болница ”Св.Иван Рилски ” в София доктор Дечев във връзка на повишение цените на консумативите в лечебните заведения, готвено с промени, които Министерство на здравеопазването стартира от 1-ви май: При всеки опит за промени се основава напрежение в обществото. Аз поддържам концепциите на министерството за промени, само че има някои проблеми, които би трябвало да се разискват първо в гилдията ни, преди да се започват. Например:

Ако има гаранция от страна на НЗОК за качеството на материалите, които ще използваме и към този момент ще костват по-скъпо, то няма проблем. Ама няма такава гаранция.

Също по този начин, методиката, разпоредбите за финансов ред в лечебните заведения са значими. Притеснително е обаче, че лечебните заведения с просрочия, а те са над 95%, не могат да дават спомагателни тласъци на личния състав.Това ще докара до овакантяване на лекари и сестри и ще утежни положението на здравните заведения.

Ние нямаме просрочия, само че има 4 лечебни заведения в България, които оказваха помощ при интервенции на мозъка, които страната финансираше с 20 000 лева, а в този момент ги понижават на 14 000 лева Блоницата има два разновидността - или да не го одобри, или пациентътъ единствено да си заплаща.

През последните 10 години се смениха 13 министри, които не довършиха промените си и се сътвори безпорядък.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР