Това заяви в предаването Лице в лице по bTV съдията

...
Това заяви в предаването Лице в лице по bTV съдията
Коментари Харесай

Съдия Тодорова: Независимо че Нотариуса е мъртъв, продължават няк...

Това съобщи в предаването " Лице в лице " по bTV съдията от Софийския градски съд Мирослава Тодорова по отношение на проблема с Мартин Божанов - Нотариуса.

 

" Това е епизод следващ и персоналните истории на всички ни са част от подтекста. Можем да разберем какво се случва единствено в случай че сме задоволително издръжливи да помним и да не губим вярната посока ", означи съдията.

" Когато прекомерно дълго време се злоупотребява с една консервативна система, каквато е правосъдната, по политически аргументи, се стига до сходни проблеми. Това не са първите сигнали за политико-криминален напън върху правосъдната система. Това е непристойно, вулгарно. Докато се преследва резултатът да има послушни съдии и прокурори, които да правят поръчки, се оставя задоволително необятно пространство чистата криминалност да набави нещо за себе си, счита Тодорова.

 

По думите й в последните години обстановката става все по-профанизирана и става все по-лесно разбираемо и отчетливо, което не разрешава на нито една обществена власт да може да се оправдава безапелационно, че не виждат и не схващат защо става дума.

" Съдия Цариградска и арбитър Лазаров са алармирали за принуждение по отношение на себе си. Лазаров - през 2017 година, Цариградска - в края на 2019 и началото на 2020 година Не е имало дейности на способените органи, което дава обезпокоителен сигнал. Става ясно, че каквото и безсрамие да се случи, няма реакция. Висш съдебен съвет през 2021 година по гледище на арбитър Цариградска изиска информация какво се случва с делата по следствие на тези сигнали. Разбра се, че нито Министерство на вътрешните работи, нито прокуратурата, ги проверяват. По отношение на арбитър Лазаров - няма формирано произвеждане. Изглежда цинично да не провериш данните на съдията, още повече когато става дума за дело, в което има подозрение за имотна мафия ", посочи тя.

 

Според съдията е налице обществена акция по оскверняване на всеки, който се пробва да изобличи порочния модел. Криминалността вътре в правосъдната власт се възползва, с цел да дискредитира сътрудниците на смяната, добави експертът.

Тодорова бе безапелационна, че неуспехът на парламентарната комисия и на комисията във Висшия правосъден съвет по проблема " Нотариуса " не е съдбоносен изначално.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР