Това заяви в предаването Денят с В. Дремджиев юристът и

...
Това заяви в предаването Денят с В. Дремджиев юристът и
Коментари Харесай

Адв. Методи Байкушев: Прокуратурата и следствието трябва да бъдат преосновани

Това съобщи в предаването " Денят с В. Дремджиев " юристът и специалист по интернационален арбитраж юрист Методи Байкушев.

 

По думите му въпросът с мнимия атентат против основния прокурор Иван Гешев илюстрира извънредно комплицираните междуинституционални проблеми.

 

" Картите се клатят и се бутат една друга. Това стартира с мнимия атентат против Иван Гешев, който Сарафов доста уверено поддържаше и раздуваше балона на този привиден атентат в продължение на една седмица и разказваше безусловно небивали неща, които се виждаше с просто око, че няма по какъв начин да са истина. В този миг се появиха доста бранители, които споделиха " Ама по какъв начин по този начин, чакайте да се произнесат специалистите! ". 3-4-5 дни по-късно започнаха да се появяват специалистите и потвърдиха, че се приказват безспорни небивалици. След което Гешев се завърна, потегли офанзивата против него. В един миг се оказа, че Борислав Сарафов и Иван Гешев са съперници. Ясен Тодоров е също там някъде. Хората, които работеха дружно като пестник, внезапно се оказаха врагове ", означи специалистът.

 

Юристът изрази мнение, че информацията, която изнесе в общественото пространство някогашната брачна половинка на Петьо Еврото - Любена Петрова - съставлява следено изпускане.

 

" Междувременно виждаме и един различен воин - някогашната брачна половинка на Петьо Еврото, която излезе и сякаш извади някаква информация, която всички ние знаехме какво в действителност съставлява. Това е много следено изпускане на информация. В същото време, различен човек, който се опита да даде другата позиция, който има информация от същия този кръг, беше задържан тъкмо преди да каже неговата версия ", посочи той.

 

Байкушев сигнализира също по този начин, че когато службите и политическата власт работят дружно, тогава не остава никой да се бори с престъпността.

 

Относно проблема с " братя Галеви ", Байкушев сподели следното:

 

" Има ли някой, който да не е избягал? Аз не мога да се сетя за подобен случай. Вие си спомняте каква информация подаваха службите при започване на войната. Информацията, която е подавана, тя не е ставала за нищо. Кирил Петков първоначално сподели, че войната най-вероятно ще завърши за 3 дни. Тази информация той не си я измисля, той явно я получава от службите. Информацията, която е подавана, е безусловно несъответстваща. Това го видяхме напълно ясно и през последната седмица. Срамно е шефовете на служби в Народното събрание да дават политически оценки. Да споделят, че някой работи срещу националния интерес, без да дефинират по някакъв метод този народен интерес ", предизвести специалистът.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР