Това заяви в предаването Денят с В.Дремджиев военният експерт и

...
Това заяви в предаването Денят с В.Дремджиев военният експерт и
Коментари Харесай

Военен експерт: Украйна има перфектна противовъздушна отбрана

Това съобщи в предаването " Денят с В.Дремджиев " военният специалист и блогър Дани Иванов по отношение на войната сред Украйна и Русия.

 

" На бойното поле сега не престават интензивни боеве. Разликата е, че няма смяна на фронтовата линия. В момента сме очевидци на това, което Русия употребява и предходната зима - когато пристигна зимата, Русия стартира да тероризира мирното население на Украйна. Целта на това е те да окажат влияние върху изпълнителната власт и в частност върху президента. Те желаят да ги принудят да отидат на някакви договаряния, посредством които Русия да успее да узакони заграбеното. И по този метод те стартират да удрят сериозната инфраструктура, която съставлява електрически обекти, електроснабдяване, водозахранване и така нататък ", уточни анализаторът.

 

Запитан накъде отива войната, блогърът отговори следното:

 

" През ноември са регистрирани оптимално доста съветски жертви. Цифрата надвиши предходния пик, който беше при Бахмут - над 900 жертви приблизително на ден. Такива са изчисленията на Украинския общоприет щаб. Русия сега с цената на доста жертви и на доста изгубена техника съумява да се добере до промишлената зона - това е югоизточно от Авдеевка, в Донецка област. От своя страна, западната част, предградията на Авдеевка, Украйна съумя да контраатакува и съумя да измести съветските елементи. Русия в случай че продължава да дава несъразмерни жертви и да нападна в Авдеевка, най-вероятно ще успее да превземе в един миг града. Но виждам, че украинците не престават с тактичност, която употребяват и при Бахмут - да нанасят анормални вреди на Русия, тъй че един подобен триумф по-скоро ще бъде пиров за Русия. Това е във връзка с Авдеевка. Иначе във връзка с Херсонска област - Украйна съумява да разшири платцдарма. Успява да трансферира даже дребни групи с техника нататък. В Запорожие Украйна продължава да натиска в посока на Мелитопол ", добави той.

 

Специалистът сигнализира, че Съединени американски щати са понижили военните доставки на Украйна с към 30%.

 

" Каквото и да споделя Белият дом, в действителност понижиха доставките. Очаква се Конгресът преди Коледа да гласоподава бюджета за Украйна. Но точно това е вярата на Русия - Съединени американски щати да спрат с огромната поддръжка, Европейски Съюз да остане с една проформа поддръжка и тогава Русия да се опита да реализира още веднъж агресия, даже да се опита да окупира други области. Но като цяло Украйна досега съумява да спре набезите на врага. Единственото, което донесе на Путин така наречен " специфична съветска военна интервенция " е, че той си загуби пазарите на газ и на нефт. Увеличи си границата с НАТО двойно - с влизането на Финландия. Няма никакви военни триумфи ", сподели още Иванов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР