Това заяви в предаването Денят с В. Дремджиев преподавателката в

...
Това заяви в предаването Денят с В. Дремджиев преподавателката в
Коментари Харесай

Преподавател в САЩ: Ваня Григорова е поляризиращ кандидат

Това съобщи в предаването " Денят с В. Дремджиев " преподавателката в университета Temple в Съединени американски щати доцент Емилия Занкина по отношение на идния втори тур на локалните избори.

 

По думите й съответно и реалистично би трябвало да оценим борбата за София.

 

" Залогът преди всичко е бъдещето на обединението. Това е една сложна коалиция, в името на проевропейска посока, която към този момент е рискова, тъй като след 5 месеца би трябвало да се смени и министър-председателят, което в Румъния да вземем за пример не се случи сходна скица. Едно допустимо закъснение на икономическия напредък може да докара до следващото държавно управление на Румен Радев. Както знаем, неговите геополитически визии са много разнообразни. И в подтекста на войната в Украйна и в Израел това може да бъде доста рисково ", счита университетският учител.

 

" Залогът, несъмнено, са и тези 2.5 милиарда лв. единствено в София, т.е. локалните избори, локалните кметове, общинските препоръки, районните кметове - те разполагат с запаси. И заради функционалността на бюджета, по който има преливане в локалните общини. Това са доста държавни средства и също европейски. На Борисов не му се желае да губи контрола над София. В столицата не е обезпечено кой ще завоюва, тъй като обединението ПП-ДБ-СС има на общинските избори 112 хиляди гласа. А самият Васил Терзиев има 119 хиляди Т.е. съвсем всички гласове за Васил Терзиев идват от поддръжници на тези три политически сдружения ", уточни Занкина.

 

Експертът означи, че фундаменталният извод, който може да бъде изработен след първия тур на локалните избори е, че ПП-ДБ-СС бележат голям триумф.

 

" Не единствено София-град, където води обединението, само че и районните кметове с изключение на Трайчо и Божилов, всички те ще отидат на балотаж отново с тази коалиция. Но имаме и Пловдив и Варна, където са на второ място, само че отиват на балотаж. Това е голям триумф, който ни приказва, че обединението сполучливо активизира десния избор. Хората в огромните градове сполучливо бяха мобилизирани ", добави тя.

 

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР