Това заяви в предаването Денят с В. Дремджиев“ политологът и

...
Това заяви в предаването Денят с В. Дремджиев“ политологът и
Коментари Харесай

Проф. Дайнов: Борисов е истерично уплашен, той не иска да управлява

Това съобщи в предаването „ Денят с В. Дремджиев “ политологът и учител в Нов български университет проф. Евгений Дайнов във връзка на това какво може да чакаме от диалозите сред ГЕРБ и ПП-ДБ за съставяне на държавно управление и какъв ще бъде резултатът от това върху локалните избори.

 

„ Той може да има голямо болшинство. Защо обаче водачът на ГЕРБ не желае да ръководи? Според мен той желае да се залепи за ПП-ДБ, за западните политици, да се лепне за тях и да му грейне физиономията. Защо това е по този начин? Бойко Борисов със всичките си минуси, той има едно голямо качество – усеща на къде духа вятърът с кожата си. Вятърът духа натам, че не след дълго той ще бъде привикан от хора, чийто майчин език не е български, да дава пояснения. Тук не приказваме за пояснения за чекмеджетата, не приказваме даже за пояснения за Мата Хари. Обясненията, които ще би трябвало да дава, са следните: Ти какво направи, с цел да окажеш помощ на Путин да сътвори изискванията, с цел да нападне Украйна или да му попречиш? “, изясни проф. Дайнов.

 

По думите му Борисов би трябвало да се вижда от неговите почитатели, че отстъпва с пердах.

 

„ Борисов е натикван постепенно и бавно в ъгъла, както трябваше да стане още предишния път. На предишните избори въпреки всичко Политическа партия и Демократична България правеха болшинство. Политическа партия и Демократична България се допълват по един доста потребен за отечеството метод. Демократична България имат голям опит, те са бити, бити, бити, недоубити. Напротив, оживели са, имат голям опит с това по какъв начин се работи с Бойко Борисов. Политическа партия от своя страна имат западното познание по какъв начин се водят договаряния. Почваш от правила и от цели, а не от персони. Комбинацията от двете е към този момент побеждаваща “, добави политологът.

 

Той изрази мнение, че международните трендове са срещу хора като водача на ГЕРБ.

 

„ Путин в случай че не беше нападнал Украйна, и Бойко, и Орбан, и Ердоган и други негодници щяха много дълго време да ръководят. Путин им съсече бъдещето. Бойко Борисов за първи път е слаб. Той за първи път чака да извърши непознати разпоредби. Лидерът на ГЕРБ се бори за това по какъв начин да изясни разпорежданията на неговите сътрудници от партията, които се намират по-долу във веригата. Борисов би трябвало да продаде на своите хора като победа това, че в последна сметка ще отстъпи и ще се наложи да поддържа държавното управление.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР