Това заяви в предаването Денят с В. Дремджиев по ТВ1

...
Това заяви в предаването Денят с В. Дремджиев по ТВ1
Коментари Харесай

Доц. Георги Лозанов: Кандидатурата на Хекимян разкри три репутационни сенки

Това съобщи в предаването " Денят с В. Дремджиев " по ТВ1 медийният специалист и академични учител доцент Георги Лозанов по отношение на кандидатурата на Антон Хекимян за кмет на столицата.

 

" Едната е лична - върху самия Хекимян -  който е поел този риск и счита, че въз основата на своята харизма, известност, сексапил, ще може да убеди хората, че е заслужен претендент за политик. Втората репутационна сянка е върху партията, която го номинира. Те също считат, че елементарно ще се оправят, тъй като за жалост в България от дълго време въпросът за свободата на словата и за независимостта на медиите въобще отпадна от дневния ред. Масово гласоподавателят въобще няма чувствителността за тази промяна - че един публицист е станал политик. Това дори наподобява като някаква интелектуалска рекламация, която не стига до всеобщото схващане ", уточни медийният специалист.

По думите му третата репутационна сянка падна върху bTV и персонално върху сътрудниците на Хекимян.

 

" Има подбрани реакции, само че при всички положения на тях им е дискомфортно от случилото се. Зависимостта в медиите се е трансформирала в нещо обикновено. Но да дадеш израз на тази взаимозависимост, тъй че да компрометираш сътрудниците си - това е допълнително. Тук считам, че с излизането си от своята основна роля на публицист и превключването в политическата сфера на Хекимян сътвори проблем. Това е към този момент най-напрегнатото поле ", добави доцент Лозанов.

 

Според него основният въпрос е по какъв начин " казусът Хекимян " ще се отрази на bTV рейтингово.

 

" Има една догадка, че това са ходове, с цел да се редуцира рейтингът на малкия екран. Във всички случаи ще е доста значимо кой ще наследи Хекимян. От тази фигура, от нейната известност и държание, доста ще зависи по какъв начин ще излезе bTV от този случай ", безапелационен бе университетският учител.

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР