Това заяви в предаването “Алтернативата” Симеон Иванов, бивш служител на

...
Това заяви в предаването “Алтернативата” Симеон Иванов, бивш служител на
Коментари Харесай

Симеон Иванов: Младен Маринов бе представен на Борисов по линия на СИК. Тепърва ще се осветяват други

Това съобщи в предаването “Алтернативата” Симеон Иванов, някогашен чиновник на ГДБОП.

“Това са 7000 пенсионирани, които върнаха в разнообразни служби, тъй като сякаш нямало хора. Те получават и заплата, и пенсия и са му десните ръце. Всяка формация е пробутала. Трябва да се стартира от там - съкращаването на тези щатове. Това значително ще реши проблема”, добави още Иванов.

“Главната проверка в Министерство на вътрешните работи е в икономическия аспект - по какъв начин са правени поръчките, кой ги е правил и в полза на кого. Не е загадка, че публичните поръчки са комплицирани - има служители на реда, които си купуват обувки, униформите им са на баснословни цени и се доставят, никой не знае по какъв начин се изпират компаниите, които доставят коли. Автомобилният парк на Министерство на вътрешните работи преди 2 година бе запълнен с един модел “Шкода”, който изчезна изобщо от произвеждане, само че ние го взехме. 40% от тези коли към този момент са умрели, само че това са парите на Министерство на вътрешните работи и данъкоплатеца. Дали някой там не е взел нещо? А с аварийните елементи по какъв начин стои въпросът?”, попита още Иванов.

“В ДАНС няма какво да се направи. Трябва цялата конструкция да се върне в Министерство на вътрешните работи, с цел да има надзор. Господин Борисов я използваше както си желае. Сподели я с една персона. ДАНС бе изкуствено събрана, с цел да затвори информацията за готвените стопански схеми, които вършиха Сергей Станишев и Тройната коалиция по отношение на постъпващите от Европейски Съюз пари. Така я направиха и това и стана - ДАНС е изкуствена работа, която не проработи по никакъв начин добре”, уточни още Иванов.

По думите му Националната работа за защита пък дълги години е била употребена като “политическа осведомителна система” от избрани кръгове и следене на политически съперници.

“НСО ще придобие същинския си статут, когато бъде орязана броя на охраняваните лица. Има хора, които не заслужават държавна защита - какво ще им се случи, в случай че се качат в метрото, а не в “Мерцедеса”?”, попита още някогашният чиновник на ГДБОП.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР