Това заяви в предаването Алтернативата проф. Красимир Калинов, бивш член

...
Това заяви в предаването Алтернативата проф. Красимир Калинов, бивш член
Коментари Харесай

Бивш член на ЦИК: Винаги се гласува по партийни съображения и никога по съвест

Това съобщи в предаването " Алтернативата " проф. Красимир Калинов, някогашен член на ЦИК.

Повод за коментара му са изявленията на партийни водачи през последните две седмици. Припомняме, че на изборите 2в1 на 14-ти ноември Кирил Петков, водач на " Продължаваме промяната " бе глобен за пропаганда в изборния ден, след подаден от ГЕРБ сигнал до ЦИК. Комисията се произнесе със светкавична скорост, което бе разчетено от мнозина като изцяло целеустремен акт.

Седмица по-късно това се потвърди. На балотажа в борбата за президент някогашният министър председател и водач на ГЕРБ Бойко Борисов се изрече обстойно и необятно за какво не би трябвало да се гласоподава за Румен Радев. ЦИК обаче отхвърли да го глоби, което даде мотиви да се счита, че комисията работи с двоен критерий.

" Неразбираемото за мен е, че огромна част от тези хора, които споделят, че нарушаване има, само че наказване за изявлението на Борисов няма да бъде наложено, са адвокати ", уточни още Калинов.

По думите му партийните пристрастия в ЦИК са от много време и нееднократно таман под давление на политическите обединения нееднократно е била блокирана активността на комисията.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР