Това заяви в предаването Алтернативата Крум Зарков от БСП. Коментарът

...
Това заяви в предаването Алтернативата Крум Зарков от БСП. Коментарът
Коментари Харесай

Зарков: Ръководството на БСП допусна много грешки. Социалистите ще решат дали аз ще съм новия лидер

Това съобщи в предаването " Алтернативата " Крум Зарков от Българска социалистическа партия. Коментарът му идва на фона на броженията в левицата, които съгласно мнозина анализатори могат да повлияят на преговорните процеси за сформиране на държавно управление след изборите на 14-ти ноември.

" Една политическа система би трябвало да има два стълба - ляв и десен. Разглобяването на тази система докара до феномена “ГЕРБ”. НИе би трябвало да излезем от това с хибридни разновидности. Съвсем скоро българската политика ще влезе в естественото русло. Днес разграничителната линия е “промяна - статукво”. Статуквото ще бъде преодоляно, значимите крачки към този момент са направени ", уточни още Зарков.

По думите му предизвикването за лидерския пост не е отправено към самата Нинова, а е персонално предизвикателство за самия Зарков. Кандидатът за ръководител на социалистите желае да притегли по-млади хора и да построи едно по-модерно ляво.

" Извадката демонстрира, че гласувалите за Българска социалистическа партия на последните избори са най-вече възрастни хора. Те заслужават своето почитание. Но в това време се вижда, че Европа върви вляво и в България има нови генерации. Ръководст, които не са свързани с предходния режим, отхвърлянето или отбраната му, а просто са в нова среда. Тя ще докара до ляво мислене. Много са аспектите, в които управлението на Българска социалистическа партия позволи неточности - залитането към националистическата тематика, нееднозначната поддръжка към президента Радев. Има и други неточности, които се натрупаха във времето обратно, само че не е единствено Нинова отговорна ", уточни още Зарков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР