Това заяви в парламента Деница Сачева от ГЕРБ-СДС след срещата

...
Това заяви в парламента Деница Сачева от ГЕРБ-СДС след срещата
Коментари Харесай

Сачева обещава 200 млн. лева за увеличение на доходите frognews.bg

Това съобщи в Народното събрание Деница Сачева от ГЕРБ-СДС след срещата на обединението с представители на КНСБ, които упорстват за нарастване на заплатите в изискванията на инфлация.

 

От думите ѝ стана ясно, че най-голямото по мярка предложение ще бъде по линия полицейските чиновници – към 150 млн. лв..

Ще създадем оферти и в областта на културата, както и особено предложение за чиновниците на Национален осигурителен институт. Имаме към този момент планове, обещанията ни са премислени, тъй като са разисквани с бюджетната комисия. Парите ще дойдат от финансови разноски, само че има и други благоприятни условия. Ще видите нашите оферти идната седмица, добави Сачева.

 

От своя страна заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев удостовери, че има запаси в финансовата стратегия.

 

Въпреки това ще бъдем извънредно внимателни, премерени и деликатни, тъй като не харесваме метода с изкуствено увеличение на приходите, които така и така са напрегнати. Но всяко от нашите оферти ще има явен приходоизточник, разясни Дончев.

 

Младен Маринов и Христо Терзийски, които са някогашни министри на вътрешните работи, обясниха, че методът на систематизиране на въпросните 150 млн. лв. сред чиновниците в Министерство на вътрешните работи ще бъде преценен от професионалното и политическо управление на ведомството.

 

„ Заплащането става на база на вътрешно ведомствено решение. Отделните длъжности по съответната таблица получават съответните хонорари, тъй че тези 150 млн. би трябвало политическото управление да реши за коя служба с какъв брой да се усили заплащането “, уточни Маринов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР