Това заяви в интервю за ФрогНюз политическият анализатор Осман Октай. Според

...
Това заяви в интервю за ФрогНюз политическият анализатор Осман Октай. Според
Коментари Харесай

Осман Октай пред Фрог: Радев ще бърза за избори през юли или септември, но не и за вот 2в1

Това съобщи в изявление за ФрогНюз политическият анализатор Осман Октай. 

Според него има и различен демоничен проект - кабинет на ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и " Български напредък " от вида " Беров ". Според него обаче той няма да бъде осъществен, тъй като партията на Стефан Янев, която е основна за осъществяването му, ще остане отвън Народното събрание. 

Ето и цялото изявление: 

Господин Октай, по какъв начин виждате акцията до този миг? Говореше се за компроматна война, а към момента няма такава. 

По принцип в предизборна акция компроматите се разиграват стремително в последните 7-10 дни преди изборите, с цел да не може съперникът да реагира, да не излезе истината за пуснатите компромати. Всеки ден медийното пространство се залива, изключително по съветска линия и войната в Украйна. Няма никакви граници за тровенето на обществото с съветска агитация, преди всичко. Това е част от тази компроматна война. 

В нея взе участие и Бойко Борисов, откакто подреди на сесията на Столичния общински съвет да се отвори тематиката за Паметника на руската войска. Той беше първо кмет на община София, по-късно разполагаше с целия запас на властта освен там, само че и в Министерския съвет и Областната администрация. През цялото това време обслужваше Путин. Стигна се даже до това дружно да въртят колелото на тръбата “Турски поток ”. Това са подправени позиции, които хората ги схващат. Те не са простаци. 

Компроматната война на ГЕРБ и Борисов стъпва върху изказвания, които изцяло отхвърлят тяхното наличие в общественото пространство през последните 30 години. Все едно не е било. 

Същото е държанието на Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия - партиите на статуквото са “ни лук яли, ни лук мирисали ” през тези 30 години. 

Цялото задкулисие на живот и гибел ще се пробва да пречи на опитите за смяната и отвоюване на страната от този политико-олигархичен модел с центрове към Москва. То употребява всевъзможни борби и компроматни войни, с цел да дестабилизира България в обстановка, в която НАТО сложиха като стратегическа цел сигурността на източната граница на Алианса - Черноморската зона - това са България и Румъния. 

Начело на тази борба са президента Румен Радев и служебните министри. Целта е да няма устойчиво ръководство на страната.

  Ще се реализира ли тази цел? 

Всички анализатори в медиите приказват за избори 2в1 наесен. Радев този път няма да разтяга и да тупа топката под претекст, че е угрижен за страната и приемането на значими закони. Казвам го като човек от инициативния комитет на Радев, разгадал всички политически планове на президента и хората към него. Най-голямата заплаха е, че след 2 април този път ще се направи всичко допустимо мандатите и консултациите да бъдат претупани. Така беше направено предишното лято. 

Уж угрижен президента първо да се свика Народното събрание, с цел да се одобряват избрани закони за еврочленството, измененията в правосъдната система, Шенген, Радев ще форсира раздаването на мандатите и няма да остави партиите да дишат. Президентът ще направи всичко допустимо да редуцира консултациите и раздаването на мандатите и при изискване, че партиите не могат да сформират държавно управление има две благоприятни условия: или избори края на юли, или в първите 10 дни на септември.

Радев няма интерес този път, за разлика от 2 октомври, да разделя консултациите, с цел да има избори 2в1. 

Защо? 

Това е рисково за неговите по-нататъшни политически планове. По време на локални избори, в случай че те са дружно с парламентарните, ще има доста висока изборна интензивност. Представете си, в случай че в една такава дейна акция с всеобщо присъединяване на всички претенденти за локална власт има изборна интензивност от 65% и излязат над 4 млн. гласоподаватели. Тогава е допустимо Политическа партия да получат болшинство в идващия парламент и да завладяват общини като София, Варна, Пловдив. 

Които са бастиони на ГЕРБ. 

Точно по този начин. В този смисъл по този начин наречените партии на статуквото и задкулисието, отпред с президента, нямат интерес Политическа партия да завоюват болшинство в българския парламент с доста необятно присъединяване на изборите. Затова още занапред уверено мога да кажа, че ще създадат всичко допустимо да няма избор 2в1. Те ще са или през юли, или при започване на септември. 

Другият вид е президентът, в случай че не желае да поеме риск, да тупа мандатите до края на юли месец и първите 10 дни на септември да бъдат свикани нови избори. Президентът оптимално ще се възползва от това, с цел да продължи да ръководи служебно държавно управление.

Появиха се фотоси от доста загадка среща сред представители на ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и “Български напредък ”, обаче. Не допускате ли, че към този момент има сделка и ще бъде формирано държавно управление сред тези обединения?

Това е пъкленият проект вид “Беров ”. При изискване, че Политическа партия нямат болшинство в идващия парламент и не могат да сформират държавно управление, ГЕРБ получават мандат и оферират програмно експертно държавно управление от вида “Габровски ” с поддръжката на Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия. Те имат действителна опция да имат към и над 125 мандата. 

 

Тогава какво ще стане? 

Тогава става държавно управление като това на Беров и всички в един глас ще стартират пропагандата за това какъв брой са загрижени за България и какъв брой взаимни отстъпки е следвало да създадат. Издадоха се за този демоничен проект Корнелия, Борисов, Янев и Карадайъ, когато Борисов се изпусна и сподели, че ще предложи на Националния си съвет да преразгледа възбраната за ръководство с Българска социалистическа партия. 

Типично в речника и държанието на Борисов е да излезе и да каже, че не е в коалиция нито с Българска социалистическа партия, нито с Движение за права и свободи и не може да попречи на тяхна поддръжка. Това са обсъждали - да осъществят такова държавно управление. Разваля им се обаче съглашателството, тъй като Стефан Янев няма да влезе в Народното събрание. Те вършат всичко допустимо да стартират, че “Български напредък ” може да влезе в Народното събрание, тъй като той е ключа за реализацията на този модел. Тогава ще отпадне експанзията на обществото, че Борисов се е съюзил с Движение за права и свободи и “омразните комунисти, умъртвили дядо му ”. Това е вид за лишаване на властта от Радев. 

Вариант, който може да предотврати пъкления проект на президента е с третия мандат всички да изберат срочно програмно държавно управление, сякаш загрижени за участието в Шенген, еврозоната и корупцията, войната. Тогава още веднъж им би трябвало Янев. 

Къде стоят “Продължаваме Промяната ” и “Демократична България ” в тези проекти? 

Те са бодил в очите на задкулисието и то прави всичко допустимо да ги няма. Но те направиха най-голямото зло като се сплотиха. Ще се направи всичко допустимо, с цел да се попречи на това обединяване да завоюва локалните избори. 

Кой проект ще надделее? 

Този на Радев ще надделее и това е огромната заплаха за България. Дестабилизацията на страната ще продължава. Очаквам ПП-ДБ като първа политическа мощ да вземат към 30% и да осъществят най-малко 70-85 мандата. ГЕРБ ще вземат 65-70 мандата, Движение за права и свободи - 30-35 мандата, “Възраждане ” - 25-30 мандата, Българска социалистическа партия - 15-20 мандата. Това ще са обединенията в Народното събрание. Дай Боже гласоподавателите да схванат пъклените проекти на Москва, Путин, путинофилите и цялото задкулисие и всеобщо да излязат да гласоподават. Политическа партия имат действителна опция да получат към 1 млн. гласоподаватели, само че при доста висока интензивност. 

изявление на Джесика Вълчева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР