Това заяви в ефира на Здравей, България по Нова здравният

...
Това заяви в ефира на Здравей, България по Нова здравният
Коментари Харесай

Нова Тв Гръмна В Понеделник Сутрин: Най-Важният Български Министър По Спешност В Болница! От Операционната

Това съобщи в ефира на " Здравей, България " по Нова здравният министър Николай Петров. " Линейката беше прелестно оборудвана. Те са били извикани от специфичен човек. Не би трябвало да се прави връзка, че случаят има връзка със здравното министерство ", сподели Петров. " През нощта очевидно няма квалифицирани фрагменти и това води до гибел на пациенти ", включи се изключително зрител-медик в ефира, визирайки два смъртни случаи поради липса на експерти през нощта.

" Най-добре е да се изчака и да се види какъв ще е резултатът от инспекцията. Това е най-хубавото сега. При такива случаи съм назначил инспекции, а и освен. Правя вероятното да прочета всяка една тъжба. С доста хора даже се срещал персонално.

Аз съм практикуващ доктор, работил съм с пациенти със сепсис, дори имам издадена книга за това. Има налични лекари по 24 часа. Тази жена знам, че е била настанена в интензивна клиника, там се лекува сепсис и подобен потрес ", разяснява Петров.

" Вашите въпроси са два. Единият касае оказването на помощ на близки дистанции. Регламентът е явен. Не става въпрос дали лекарите могат да отидат да окажат помощ. Регламентът не го разрешава. За да бъде написан подобен правилник има причина и не опира до предпочитание. Става дума за реанимация на място, за превоз и поддържане на витални функционалности. Това са доста деликатни действия. Колегите са спазили разпоредбите. Действително това граничи с човещината. В момента фокусът се концентрира върху това по какъв начин работят медицинските експерти. Регламентите не постоянно са приятни.

Нормално е лекарите да желаят да си спазят устава. Ще работим правилно, спазвайки стандартите и регламентите. Другият ви въпрос е за отхвърли да се одобряват пациенти в тежко положение. Ясно е написан правилник, в случай че един пациент е зле, къде да бъде закаран и кой да се заеме с него.

Преди години имаше такива завършени пътеки за придвижване на пациента. Ако си представим един пациент от Монтана, който е в тежко положение и би трябвало да бъде превозен, пораждат няколко казуса - дали тази болница има потенциал да го одобри, не би трябвало сътрудниците да се молят да бъде признат някъде. Въобще би трябвало да има още регламентирани неща, само че би трябвало време ", съобщи министърът.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР