Това заяви в ефира на bTV външният министър в оставка

...
Това заяви в ефира на bTV външният министър в оставка
Коментари Харесай

Захариева очаквала Манолова да започне да арестува хора и по улиците

Това съобщи в ефира на bTV външният министър в оставка Екатерина Захариева.

Коментарът й идва часове след острата реакция от страна на ГЕРБ, които в партийната централа оповестиха, че ще изискат оставката на Мая Манолова - ръководител на ПГ на “Изправи се! Мутри вън! и началник на краткотрайната комисия за проверка на ръководството на Борисов в 45-тия парламент.

ФрогНюз напомня, че през вчерашния ден Манолова и членове на Комисията (без наличието на депутатите от ГЕРБ) нахлуха в " Булгартрансгаз " и желаеха от сдружението плановете на контракти от извършените публични поръчки, доклади за осъщественото строителство досега, заплащанията по газопреносната система и други документи, според стартовия лист за проверката, който комисията утвърди на първото си съвещание на 21 април 2021г.

Разминават се обаче версиите за това били ли са поканени ГЕРБ на срещата или са отказали да участват.

“Ако желаят да си свършат работата, би трябвало да си я свършат като свикат комисията и работят по реда на закона. Не да вървят, да лъжат, че са поканили останалите членове”, отсече още Захариева.

Захариева се възмути от държанието на Манолова и уточни, че народните представители би трябвало да са образец за всички, а не да злоупотребяват с ситуацията си. Поведението на депутатите на ГЕРБ от предходната седмица обаче възмути обществото поради блъскането по банките и виковете “Мутри вън!” в пленарната зала още в първия работен ден на 45-тото Народно събрание. Не е ясно дали Захариева приказва за този образец.

“Никоя политическа партия не може да си присвоява силата на суверена, а това си разрешават те („ Изправи се! Мутри вън! “ – бел. ред.). Извинявайте доста – 4%... “, разяснява Захариева. Тя беше безапелационна, че ГЕРБ не се опасяват от „ скелети в дрешника “ при проверката на ръководството им.

“Най-мекото определение е, че Манолова се държи като полицай”, уточни още Захариева и добави, че даже очаквала да стартират да арестуват хора по улиците.

“Всичко към този момент може да се чака. Тя сподели - ние сме народни представители, можем да си вършим каквото си желаеме, законите и Конституцията са над нас. Така разбирам това. Не, не са над депутатите, не са над министрите. Да, Народното събрание я е избрал, само че той може да и гласоподава и оставката. Не взема решение тя”, отсече още Захариева.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР