Това заяви в ефира на bTV Кристиан Вигенин от БСП,

...
Това заяви в ефира на bTV Кристиан Вигенин от БСП,
Коментари Харесай

Вигенин: Третият мандат е за партиите на промяната и втори шанс за разрешване на ребуса

Това съобщи в ефира на bTV Кристиан Вигенин от Българска социалистическа партия, зам.-председател на Народното събрание.

“Не виждам за какво не нужно тикане на мандата към най-малката групировка. Ако бъде даден на нас, ще го преглеждаме като мандат на партиите на смяната. Видя се, че подхождаме умно, отговорно. Като имаме поради по какъв начин се развиват връзките сред най-малката групировка и Има Такъв Народ естественият избор би бил Българска социалистическа партия, тъй като имаме естествена връзка с останалите три партии”, уточни още Вигенин.

" От моя позиция Ива Митева трябваше да води съвещанието, само че в името на това страната ни да излезе от тази обстановка одобрих да повеждам. Нищо трагично. Това е Народното събрание - пъстър, прочувствен, непредвидим. Но въпреки всичко намерихме решение. Сигурно една част от последователите на най-атрактивно работещите партии харесват това, само че да не забравяме, че този парламент е определен от по-малко от половината българи. Не сме там за нашите агитки, а с цел да решаваме проблемите ", съобщи още Вигенин във връзка днешните диспути и гласуването на оферти от " ИТН кабинет ". Залата напуснаха депутатите от Трифоновата групировка, дружно с Ива Митева - ръководител на Народното събрание.

" Не сме в Народното събрание, с цел да се демонстрираме какъв брой сме мощни, афектирани, значими. Там сме да решаваме проблемите на страната. Надявам се този ден да е урок за всички и страстите да останат на назад във времето. Трябва да решим някои значими въпроси и в случай че няма държавно управление, би трябвало да побързаме ", разяснява още Вигенин.

Той уточни още, че поради ниската изборна интензивност и по-малко от 50-те % дали своят вот сигурно в обществото има едно " безмълвно болшинство ", което следи обстановката. Вигенин се надява, че то ще оцени държанието на Българска социалистическа партия, която е демонстрирала неизменност.

" Имаме импровизирано единодушие в председателски съвет, че би трябвало да има комисия освен по бюджет и финанси, а на всички комисии, признати от Народното събрание. Ако успеем до на следващия ден заран да завършваме тези диалози, още на следващия ден можем да имаме тези комисии. Ако не - още първия работен ден на идната седмица ", уточни още Вигенин.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР