Това заяви управителят на дружеството инж. Севдалин Желев"Клиентите, които не

...
Това заяви управителят на дружеството инж. Севдалин Желев"Клиентите, които не
Коментари Харесай

Топлофикация - Русе: Рекламации към изравнителните сметки се подават до 31 август

Това съобщи шефът на сдружението инж. Севдалин Желев

"Клиентите, които не са съгласни с калкулациите в изравнителните фактури, могат да подадат претенция към компанията за дялово систематизиране, която ги е изготвила. Крайният период е 31 август 2022 година Съгласно Наредбата за топлоснабдяване след приключване на периода за подаване на възражения, преработки на изравнителните сметки няма да се правят “, подсети инж. Севдалин Желев, шеф на „ Топлофикация Русе “ пред

По думите му, в случай че е нужна промяна в годишните фактури на даден клиент, следва да бъде осъществен нов доклад на всички консуматори към същата абонатна станция и корекции на изравнителните фактури преди новия отоплителен сезон.

Инж. Желев напомни, че изравнителните сметки за сезон 2021/2022 година са направени и изпратени до консуматори две седмици преди наложителния период, 15 юли, записан в Наредбата за топлоснабдяване. Изпълнителният шеф още веднъж изрече признателност за правилното отношение от страна на клиентите, обезпечили в точния момент достъп на отчетниците за засичане на отоплителните уреди.

Той уточни още, че сумата от изравнителната сметка на всеки клиент ще бъде фактурирана през месец септември дружно със сметките за потребената битово гореща вода за месец август.

„ Препоръчваме на клиентите да употребяват топломери и водомери с отдалечен доклад,с които ще заплащат всеки месец действителното количество сила, което са потребили. “ сподели инж. Желев. Той изясни, че за прекосяването към отдалечен доклад, е належащо решение на Общото заседание на етажната благосъстоятелност с 2/3 болшинство. „ Монтираните след месец март 2021 година топломери, електронни разпределители и водомери за топла вода би трябвало да бъдат снабдени с модул за отдалечено отчитане според признатите промени в Закона за енергетиката. Крайният период за прекосяване към отдалечен доклад на вода и парно е 2027 година “ подсети инж. Желев.

Изпълнителният шеф посочи, че отдалечените уреди би трябвало да са доставени или утвърдени от компанията топлинен счетоводител. „ Очакванията са през 2024 година, когато изтича срокът на съвсем половината от устройствата за доклад на топлинна сила, употребявани сега от топлофицираните семейства, делът на отдалечените уреди да нарасне доста. “ уточни инж. Желев.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР