Това заяви служебният министър-председател Гълъб Донев в началото на заседанието

...
Това заяви служебният министър-председател Гълъб Донев в началото на заседанието
Коментари Харесай

Кабинетът се справил с организацията на вота, въпреки неяснотите в ИК, смята Донев

Това съобщи служебният министър-председател Гълъб Донев при започване на съвещанието на Министерски съвет, представен от Българската национална телевизия.

 

Той даде обещание служебното държавно управление да продължи “активната работа по главните проблеми у нас до образуването на постоянно държавно управление ”. 

 

" След следващия избор живеем още веднъж сред две хипотези - ще има ли постоянно държавно управление или не. Докато това се обясни, ще напомня, че България има настоящо държавно управление, въпреки и служебно. Продължаваме да работим по проблемите на хората с очакване за конституиране на постоянно държавно управление. Министерство на финансите работи по бюджета и по закон би трябвало да го внесе в края на април. Ако към края на април договарянията за държавно управление не престават, Министерство на финансите ще извърши и тази своя отговорност. Ще внесем в 49-ото Народно заседание и редица основни законопроекти, измежду които и промените по Плана за възобновяване и резистентност ", съобщи Донев.

 

По думите на служебния министър председател, в случай че до края на април няма постоянно държавно управление, служебната власт ще внесе в Народното събрание проектобюджет за 2023 г. 

 

Министър-председателят сподели още, че след конституирането на новото Народно заседание служебната власт ще показа и редица основни законопроекти, свързани с преодоляването на финансовите и стопански проблеми. 

 

“Сред тях са и законопроектите, от които зависят промените, заложени в Националния проект за възобновяване и резистентност ”, разясни Донев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР