Това заяви съпредседателят на АЛДЕ Илхан Кючюк, евродепутат от ДПС/“Обнови

...
Това заяви съпредседателят на АЛДЕ Илхан Кючюк, евродепутат от ДПС/“Обнови
Коментари Харесай

Илхан Кючюк: АЛДЕ е нашият дом, ще работим упорито и отдадено

Това съобщи съпредседателят на АЛДЕ Илхан Кючюк, евродепутат от ДПС/“Обнови Европа“ при старта на дебатите за избор на ново управление на европейската демократична партия.
 Дъблин15
Либералите от цяла Европа се събраха присъствено на конгрес в Дъблин. От българска страна във висшия конгрес вземат участие водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ и делегация на Движението, която включва зам.-председателя на партията Станислав Анастасов, евродепутатите от ДПС/ “Обнови Европа “ Искра Михайлова и Атидже Вели, Филиз Хюсменова, член на ЦОБ на Движение за права и свободи и някогашен евродепутат, зам.-председателя на ПГ на Движение за права и свободи Хамид Хамид и народния представител доцент доктор Джевдет Чакъров, член на ЦОБ на Движение за права и свободи.
 Дъблин11
Съветът на АЛДЕ реши през вчерашния ден, че партията ще продължи да се управлява от двама съпредседатели. Кандидати за постовете съпрезиденти са досегашните съпредседатели на партията Илхан Кючюк и ирландецът Тими Дули. Гласуването ще е на следващия ден.

Тъй като сме изправени пред невиждани провокации, желаеме да се съсредоточим върху три съответни цели за нашия мандат, сподели в речта си Илхан Кючюк. И изброи:

• Първо, би трябвало да реформираме АЛДЕ, с цел да я създадем най-модерната и най-ефективната от европейските партии. Трябва да се учим от нашите одобрени, дългогодишни членове, които имат традиция да печелят избори и да ръководят, безапелационен бе Кючюк. Но имам вяра, че би трябвало да се поучим и от нашите по-млади партии, които работят повече като сполучливи започващи компании, добави претендентът за ръководител на АЛДЕ.
 Дъблин14
• Второ, би трябвало да увеличим поддръжката за нашите национални партии на всички избори, освен на европейските, сподели Кючюк. И добави: „Нужно е изключително да поддържаме нашите членове отвън Европейски Съюз и тези в страни, които се стремят да се причислят. Трябва да дадем на нашите другари опция за шерване на опит, като в същото време предоставяме на нашите членове уменията и технологиите, с цел да се борим и да победим“.
 Дъблин16
• Трето, би трябвало да се подготвим за европейските избори през 2024 година и да вземем решение за политическа рамка със сходни сили. Трябва да се борим като либерали. Не единствено, с цел да запазим позицията си на трета по величина политическа мощ, само че и да проведем вярната акция, с цел да победим както консерваторите, по този начин и социалистите, зададе задачата на АЛДЕ Илхан Кючюк. И изрично съобщи: „Да се ​​бориш като либерали значи да не се задоволяваш с трето място!“.

Не можем да реализираме смяна без да спечелим избори, съобщи Кючюк.
 Дъблин13
Като ваши настоящи съпредседатели, за нас беше чест и привилегия да служим на вас, нашето демократично семейство през последните две години, обърна се към делегатите Илхан Кючюк. И съобщи: „С неспокойствие чакаме да обсъдим всички ваши упоритости и хрумвания за партията. Работим за вас – АЛДЕ е вашата партия, нашият дом!“.

Много сме впечатлени от разнообразния и дипломиран състав от претенденти за постовете вицепрезидент. С АЛДЕ постоянно е по този начин, само че е значимо да го признаем, посочи още Кючюк.

Ще бъде огромна чест да служим с всички вас през идващите две години. Ще работим настойчиво и отдадено, увери Илхан Кючюк.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР