Това заяви президентът Румен Радев след среща с представители на

...
Това заяви президентът Румен Радев след среща с представители на
Коментари Харесай

Румен Радев: Честните избори са най-ефективният гарант на демокрацията

Това съобщи президентът Румен Радев след среща с представители на Организацията за сигурност и съдействие в Европа.

„ Разчитаме доста на опита и експертизата на ОССЕ и на тяхната задача от наблюдаващи в България на идните парламентарни избори “, добави той.

Президентът напомни серията от съвещания с виновните институции, със здравните управляващи с парламентарните и извънпарламентарни партии, с цивилен организации и с представители на българските общности зад граница, които организира през миналата година и половина. На тези срещи се откроиха както провокациите към българския избирателен развой, по този начин и пътища за неговото рационализиране и реализиране на висока изборна интензивност, посочи той.

„ Предпоставки за това са актуализация на изборните описи, видеонаблюдение на броенето на бюлетините и оформянето на протоколите, неприкритост на процеса на узаконяване и валидиране на машините и необятна осведомителна акция за метода на гласоподаване с тях и изключително за обезпечаване на отдалечено гласоподаване на българите зад граница. Голямата цел е да се подсигурява както здравето на жителите по време на вота и правата на карантинираните и болните в изискванията на пандемия, само че най-много почтеност, бистрота и досегаемост на изборния развой “, разясни Радев.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР