Това заяви премиерът Кирил Петков пред журналисти в кулоарите на

...
Това заяви премиерът Кирил Петков пред журналисти в кулоарите на
Коментари Харесай

Зеленият сертификат отпада при поне 70% ваксинирани

Това съобщи министър председателят Кирил Петков пред публицисти в коридорите на Народното събрание.

Петков добави, че сега равнището на имунизация е 35%.

" Нашата задача би трябвало да бъде над 50%, в случай че желаеме да имаме някакво равнище на отбрана. Много бих се радвал да стигнем до 70%. По никакъв метод тези равнища няма да са през наложителна имунизация. Докато съм министър председател, няма да има такава ", безапелационен бе министър председателят.

По думите му, в случай че дневно продължат да се имунизират по 30 000 души, може да преминем петата Коронавирус вълна, без да е належащо затваряне.

" Много съм удовлетворен, че с този тласък (б.р. 75 лева добавка за пенсионерите, които се ваксинират) и с положителната информативна акция на Министерство на здравеопазването успяхме да имунизираме 92 000 души през последните три дни. Това са невиждано високи равнища ", сподели още Петков.

Премиерът се надява акцията да бъде продължена и към джипитата.

„ Хората би трябвало да бъдат добре осведомени, че в случай че имат други болести, като диабет и онкологични болести, те би трябвало да са предпочитано имунизирани, а не противоположното. Връзката сред други болести и имунизация би трябвало да бъде ясно изчистена и персоналните лекари да могат да дават най-хубавите препоръки на своите пациенти “, добави той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР