Това заяви премиерът акад. Николай Денков на брифинг след извънредното

...
Това заяви премиерът акад. Николай Денков на брифинг след извънредното
Коментари Харесай

Денков: Ако иска Пеевски, нека излезе със снегорин и да почисти

Това съобщи министър председателят акад. Николай Денков на брифинг след изключителното заседание в Министерския съвет. Премиерът отговори на ръководителя на парламентарната група на Движение за права и свободи Делян Пеевски, който по-рано насочи рецензии към изпълнителната власт поради реакцията по отношение на неприятното време и бедстващите хора.

 

" Хората чакат от изпълнителната власт да бъде до тях, когато е мъчно и да им взема решение проблемите. Призовавам министър-председателя, който непрестанно спори, че той е министър председателят на държавното управление, да потвърди това ", съобщи по-рано Пеевски.

 

Обстановката в цялата страна е тежка, изясни на брифинга в Министерския съвет Денков. Още от през вчерашния ден всички регионални шефове са провели срещи на координационните си щабове, с цел да се приготвят за неприятното време.

 

" Разбирам желанието на всички хора нещата да се решат бързо, само че това значи екипите да имат задоволително време да възстановят всички повреди, да се изчистят всички пътища да се изтеглят закъсали коли, тирове, хора. Над 100 индивида са били освободени от снежните клопки, с помощта на напъните на институциите. Продължава разчистването на пътищата, само че има области, в които това е мъчно, тъй като преваляванията не престават. В Шумен, Силистра, Разград ще продължи да бъде тежко и през идващите часове ", изясни Денков.

 

Пожарната има подготвеност да помогне на всички места, където са получени сигнали. Денков обаче уточни, че е належащо време, с цел да могат всички повреди да бъдат отстранени.

 

" Не може да се реагира толкоз бързо на стотици сигнали. Мобилизирани са всички екипи на спешните сдружения. На места, където още има мощен вятър и сняг, няма по какъв начин да излязат екипите и да оправят жиците, тъй като е рисково за живота на електротехниците. Има цялата нужна техника ", добави министър председателят.

Той прикани регионалните шефове да подават информация, в случай че се нуждаят от поддръжка.

 

" Важно е, че събираме към този момент информация за това по какъв начин ще протече образователния ден в понеделник от всички районни ръководства на образованието и дали се планува прекосяване към образование онлайн, или занятията няма да могат да се проведат. Призовавам всички шефове на учебни заведения и РУО оптимално бързо да се приготвят и родителите да наблюдават ", добави Денков.

 

Очаквайте детайлности.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР