Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.Вчера поставихме

...
Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.Вчера поставихме
Коментари Харесай

Атанасова язвително: Г-н Петков не изпълни първото си обещание

Това съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

Вчера поставихме за гласоподаване един план, който решаваше казуса с тока, парното и водата. Правителството към момента няма концепция какви решения ще вземе в бъдеще, по тази причина решението ни заместваше решението за краткотрайната комисия за енергетиката, сподели още тя.

,,Трябват незабавни ограничения, тъй като на 1-ви януари цената на тока щеше да се усили с към 10-15 %. Няма време да се вземе друго решение, а държавното управление и Народното събрание не може да се месят в работата на КЕВР. Затова ние от ГЕРБ предложихме цените на тока да бъдат на равнищата от 1-ви януари 2021 година, тъй като тогава цените са били доста по-евтини от сегашните, само че това не се прие``, изясни Атанасова.

По думите ѝ депутатите не са подхванали нищо във връзка с цената на тока за бизнеса, а единствено за битовите консуматори.

С отхвърлянето на това наше предложение, бизнесът ще продължи да заплаща тези високи цени на електрическата енергия, които ще се отразят на цената на хляба и всички други услуги. В последните месеци бизнесът не получава никакви спомагателни средства, добави тя.

Тя подсети и още, че производителите на електрическа енергия ще получат към 250 млн. лв. с помощта на решението на ръководещото болшинство в Народното събрание, което съгласно Атанасова е явен знак, че " има народни представители, които са обвързани със притежатели от ВЕИ бизнеса ".

По тематиката със зеления документ депутатът от ГЕРБ посочи, че в пленарна зала към момента не е бил воден спор нито за документите, нито за имунизацията.

,,Изглежда, че в Народното събрание всеки може да си съблюдава някакви други правила, като че ли сме избрана богоизбрана част от обществото. Ние работим в среда от 240 души в една зала, плюс администрация и медии. Несериозно е всеки един от нас да не е взел ограничения във връзка с личното си здраве и за здравето на останалите сътрудници. Ние не потвърждаваме, че съблюдаваме избрани правила``, разяснява Десислава Атанасова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР