Това заяви председателят на 47-то Народно събрание Никола Минчев пред

...
Това заяви председателят на 47-то Народно събрание Никола Минчев пред
Коментари Харесай

Никола Минчев: Весела Чернева има качества за външен министър

Това съобщи ръководителят на 47-то Народно заседание Никола Минчев пред Нова телевизия. Минчев:

Няма да подкрепим друго държавно управление, в това число и с мандата на " ИТН ", ГЕРБ или Движение за права и свободи, посочи шефът на Народното събрание.

Правителство на малцинството мъчно е просъществувало в България, само че приказваме за обособени депутати, които да ни поддържат, с цел да има в Народното събрание едно същинско болшинство, чака Минчев.

Той посочи, че няма да бъдат канени депутати от ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане ", с цел да се обезпечи болшинство в Народното събрание за актуализацията на бюджета.

Все още няма решение кой ще оглави овакантените министерски места от " ИТН ". Оставките би трябвало да бъдат гласувани в Народното събрание, с цел да може да се сменят едни министри с други, сподели Минчев и добави, че ще бъдат гласувани, когато Министерски съвет предложи план за решение за промяна на едни министри с други. Няма законов период по кое време да бъдат заменени министрите.

Актуализацията на бюджета ще бъде приоритет пред промяната на министрите.

На Минчев не му се коства реалистично Андрей Гюров да оглави Министерство на вътрешните работи, в случай че актуалният министър на вътрешните работи Бойко Рашков оглави КПКОНПИ. Той дори за първи път чувал такава вест, че Гюров вероятно можел да оглави Министерство на вътрешните работи.

Никола Минчев съобщи, че към този момент държавното управление няма да желае избор на доверие, а в случай че желае опозицията избор на съмнение, можело да го направи.

Трудна задача е да се върнем на масата на договарянията с Има Такъв Народ с това, което се случи през последната седмица, посочи Минчев.

Според него въпросът " Българска народна банка " основало напрежение в обединението.

За Северна Македония нямало разнообразни политики в обединението, само че се употребила тематиката, с цел да се основава изкуствено напрежение. Весела Чернева е външнополитически консултант на премиера.

Има качествата за външен министър, само че не е обсъждана за съответна кандидатура за промяната на Теодора Генчовска, изясни Минчев.

Самият проблем " Капитан Андреево " съответствува с напускането на Има Такъв Народ от обединението, само че какво стояло зад дейностите на Слави Трифонов, можело медиите да питат него. Минчев обаче има вяра, че още " Продължаваме промяната " ще намерят нужните депутати, които да стоят зад държавното управление. Минчев се надява още, че през актуалната година няма да се стигне до нови предварителни парламентарни избори.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР