Това заяви пред Росен Карадимов, служебен министър на иновациите и

...
Това заяви пред Росен Карадимов, служебен министър на иновациите и
Коментари Харесай

Росен Карадимов: Смяната на заместник - министри не е чистка

Това съобщи пред Росен Карадимов, длъжностен министър на нововъведенията и растежа, и акцентира, че тази смяна е " на фаза политическо равнище на управлението и не може да бъде наречено чистка, тъй като никой не може да задължи виновния министър да работи с екип, който той не може да си подбере ".

Служебното държавно управление на Димитър Главчев е политически уравновесено, сподели още той, като посочи:

" След като едните го припознават като държавно управление на другите, а другите - като държавно управление на първите. Това значи, че то е уравновесено политически ".

Карадимов изясни, че е получил покана за този пост персонално от служебния министър председател Димитър Главчев.

" Получих поканата в качеството си на ръководител на Надзорния съвет на Българската банка за развиване (ББР), а тя е една от главните структури в границите на Министерството на нововъведенията и растежа.... Успях да направя от ББР една от най-прозрачните институции в България.... Изкушен съм да си мисля, че част от мотивацията за моята покана беше и това - прозрачността и отварянето на една институция, основна в Министерството на нововъведенията ".

Той уточни, че в един миг ББР е била станала " нарицателно - от касичка на властта до заложна къща ":

" Чуваха се гласове за нейното закриване, за нейната приватизация, за това, че е безсмислена като институция и в оня си тип тя фактически нямаше своите функционалности. Тя може да стане флагман на структуроопределящи политики на национално равнище и по този начин е записана като цели в закона ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР