Това заяви пред Нова телевизия шефът на “Булгаргаз” Иван Топчийски.

...
Това заяви пред Нова телевизия шефът на “Булгаргаз” Иван Топчийски.
Коментари Харесай

“Булгаргаз” не затваряли страницата с “Газпром”. Продължавали разговорите

Това съобщи пред Нова телевизия шефът на “Булгаргаз” Иван Топчийски.

По думите му цената на втечнения газ се дефинира от котировките в Европа. Доставчиците му са частни компании, които също гледат своя интерес и се реферират към пазарните цени.

“Така че, не може да се вземат доста елементарно доставки, даже по дълготрайни контракти, на прекомерно ниски цени. Това, което от доста време се върти в медиите, за 3-4 пъти по-ниска цена на втечнения газ, в действителност е презумпцията за дълготраен контракт, който влиза в действие след 1,2 или 3 години на база на моделите, които фирмите за полутечен газ използват”, уточни Топчийски.

Той акцентира - офертата за танкерите с полутечен газ е призната под изискване - а се обезпечи инфраструктурата за седемте карга. По думите му това е допустимо да бъде направено и един от слотовете за октомври е обезпечен.

“Ние работим по тези за ноември и декември. Проблемът е в действителност за последните два месеца, защото слотовете за последните два месеца на годината са ъгъл. Защото те се продават година по-рано и са препродадени”, изясни шефът на “Булгаргаз”.

" Предложението за увеличение на цената на газа с 60 % за месец август към този момент е импортирано. Цифрата е фрапираща и висока. Единствената може би добра вест е, че това се случва в месец август, който исторически е с най-ниско ползване преди отоплителния сезон ", добави той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР