Това заяви пред Нова телевизия премиерът Кирил Петков. По думите

...
Това заяви пред Нова телевизия премиерът Кирил Петков. По думите
Коментари Харесай

Премиерът Петков: Съдебна реформа ще има и то скоро. Първият закон касае КПКОНПИ

Това съобщи пред Нова телевизия министър председателят Кирил Петков. По думите му предпочитание у ръководещите не липсва. Проблем е само времевата рамка в законовия развой.

Думите на премиера идват на фона на оповестеното в края на предходната седмица решение Сотир Цацаров да подаде оставка от поста ръководител на Антикорупционната комисия. Новината пристигна изненадващо, а самата оставка бе подадена в Народното събрание през днешния ден. Освен всичко тя се случи и ден преди Кирил Петков да разгласи, че от ДАНС ще лишават достъпа на Цацаров до класифицирана информация. Това решение актуалният началник на КПКОНПИ изясни с политически напън.

Пред Нова телевизия обаче Петков се усъмни, че Цацаров може би е получил информация за желанието на службите.

“Аз имам вяра на службите за сигурност, че работят професионално, само че от някъде той може би е имал тази информация. Няма смисъл някой да стои на някаква позиция, в случай че не може да си прави работата”, сподели още той.

Цацаров сезира и прокуратурата. Настоящият началник на КПКОНПИ се обърна към основния прокурор Иван Гешев и го помоли да ревизира има ли данни за осъществено закононарушение.

“Г-н Цацаров има цялостните пълномощия да прави всичките тези неща, които са в границите на закона. Аз поздравявам той това да направи. Това е методът на институционалността. Когато едни институции правят своята работа и когато има разделяне на управляващите, човек, който не е бил удовлетворен от нечие решение – може да обжалва”, изясни Петков.

Премиерът добави още, че другата значима стъпка от правосъдната промяна е промяната на основния прокурор Иван Гешев.

“Рано или късно – в случай че цялото общество не има вяра, че той в действителност си прави добре работата – постоянно има метод законов, по който това да се случи. Въпросът е какъв брой бързо това може да се случи”, разяснява още той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР