Това заяви пред Нова телевизия новият директор на Александровска болница

...
Това заяви пред Нова телевизия новият директор на Александровска болница
Коментари Харесай

Новият шеф на „Александровска”: Изпадането в лоши текущи резултати започва от 2013 г., когато директор става проф. Ангелов

Това съобщи пред Нова телевизия новият шеф на Александровска болница доктор Атанас Атанасов по отношение на инспекцията в лечебното заведение.

Проф. Костадин Ангелов, който, преди да заеме поста здравен министър през юли 2020 година, бе отпред на лечебното заведение. По-късно реши да се впусне в политиката и стана депутат от партията на Бойко Борисов ГЕРБ.

„ Ние сме назначили финансов и мениджърски одит и резултатите ще са подготвени след месец. Всеки ден обаче излиза нов проблем. Например – сключвани са неизгодни контракти. През 2017г. един консуматив е контрактуван за 33ст., а през 2020г. той е контрактуван на 17 пъти по-висока цена – 5.71лв. Нямам пояснение на това явление”, изясни новият началник на „ Александровска “.

„ Служители от болничното заведение споделят, че в този случай ставало дума за неточност. Но тази неточност е позволена няколко пъти”, добави доктор Атанасов.

„ Назначавани са били хора на трудови и цивилен контракти със странни хонорари. Има предопределение на водач с втори трудов контракт на 4 часа за пощальон, който получава по-високо заплащане, за тези 4 часа, от началника на превоза, който работи на цялостно работно време. Натъкнахме се и на безпорядък в работните процеси. Включително и във имунизациите с COVID-19. Въвеждането на данните е било забавено и това е довело до проблеми”, сподели още новият началник на „ Александровска “.

По думите му обаче положителната вест е, че в това лечебно заведение работят доста положителни експерти, които са отдадени на пациентите си. „ През цялото напрежение и натоварване те не са абдикирали от отговорностите си и са избавили десетки животи”, уточни доктор Атанас Атанасов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР