Това заяви пред Нова телевизия криминалистът Иван Савов във връзка

...
Това заяви пред Нова телевизия криминалистът Иван Савов във връзка
Коментари Харесай

Криминалистът Иван Савов за полицаите с подкуп: Трудно е да се докаже дали са били 10 000, или 1000 лева

Това съобщи пред Нова телевизия криминалистът Иван Савов по отношение на последния случай, при който бяха арестувани служители на реда, поискали пари, с цел да прикрият злополука.

 

Според Савов е доста мъчно да се потвърди приемането на парите, само че не е невероятно.

 

„ Доказването на корупционни практики постоянно изисква потреблението на СРС, белязване на парите или нещо друго. Знаем, че има камера, която ги е снимала. Не сме сигурни доколко обаче това ще изиграе решаваща роля за разплитане на проблема ”, означи криминалистът.

 

Експертът разяснява още, че сигнал за настъпило произшествие се получава първо в дежурната част на ръководството, където нормално работят трима или четирима чиновници.

 

„ Те образуват група, която да извърши оглед на място. Ако няма потърпевш - служителите на реда просто резервират местопроизшествието ”, сподели Савов.

Относно това по какъв начин се стига до сходни проблеми, експертът уточни следното: „ Чувство за безотговорност и владичество над ситуацията. Подозирам, че не е единствен случай, а възприятие за рутина. Годините негативен асортимент водят до това, че в системата има хора, които не имат моралните качества да са чиновници на Министерство на вътрешните работи. Без застъпничество на някой шеф на приблизително равнище, това няма по какъв начин да се случи ”, акцентира криминалистът. 

 

„ Да не приказваме, че имаше една охранителна конструкция в Министерство на вътрешните работи, за която се говореше, че потоците вървят чак до Министерството. Специализирана охранителна конструкция, за която доста се изписа и се пробваха да я героизират. За страдание, във всяко едно ръководство има по няколко „ гнили ябълки ”, добави той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР