Това заяви пред Нова телевизия д-р Мария Петрова, адвокат по

...
Това заяви пред Нова телевизия д-р Мария Петрова, адвокат по
Коментари Харесай

Д-р Мария Петрова: Болница ”Лозенец” не е единствената, в която има такива луксове. Чувала съм и за други

Това съобщи пред Нова телевизия доктор Мария Петрова, юрист по здравно право, по отношение на тайния първокласен апартамент в болница " Лозенец ".

 

„ Най-възмутителното е късата ни памет. Преди няколко години излезе отчет, който сподели, че в пространствата на някогашната държавна болница е имало видеонаблюдение и звукозаписи. Да ви напомня абсурда с трансплантациите. Нищо не се случи там. Винаги е имало митинги при промяната на управлението на тази болница ”, сподели още доктор Петрова.

 

" Защитата на персонални данни попада в обсега на регламента и не можем да си позволим една болница - без единодушието на хората - да слагаме камери в болнични стаи, в съблекални. Отделно от това, абсурдът с трансплантациите - оказа се, че в тази болница са трансплантирани хора оттатък закона. Започнаха едни привидни следствия, които нямам доверие, да са напреднали ненапълно. Онези сред 50-100 фиктивни хоспитализации, с които беше източена Здравната каса, какво се случва с тях? ", попита експертът.

 

По думите й сега шефът на Здравната каса е обвързван с нарушавания в предишното, което е извънредно проблематично.

 

Доц. доктор Спас Спасков, някогашен шеф на " Пирогов ", от своя страна съобщи, че държавна болница към момента е желана от хора на високите етажи на властта.

 

" Тази болница по-скоро има традицията в обслужване на този вид хора, а това се реализира с ограничение на обслужаването на други хора. Когато една болница стане комерсиално сдружение, нещата стават извънредно проблематични. Изискването на характерна активност на високо равнище не знам по какъв метод се заплаща ", разяснява експертът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР