Това заяви пред Нова телевизия Асен Василев от “Продължаваме Промяната.

...
Това заяви пред Нова телевизия Асен Василев от “Продължаваме Промяната.
Коментари Харесай

Василев: Цената на бензиноколонките пада, но не заради служебния кабинет

Това съобщи пред Нова телевизия Асен Василев от “Продължаваме Промяната ”. Така на процедура някогашният министър на финансите в кабинета “Петков ” опроверга похвалите на служебния кабинет, че с помощта на работата на държавното управление на Гълъб Донев цените са почнали да падат.

Припомняме, че през вчерашния ден президентът Румен Радев похвали държавното управление за напъните в битката с инфлацията и даде образец, че цената на бензина към този момент е под 3 лв.. Държавният глава означи още и спада на цената на газа с 30%.

“Лукойл ” работи по този въпрос от предишното лято, когато вкарахме проверки в компанията. Тази година за първи път заплатиха налози и се отхвърлиха от 350 милиона насъбрана облага от предходни години, с цел да ги платят тези налози ”, съобщи Василев.

Той отговори и на обвиняванията на политическите съперници, че по веригата се губи 1 лев на литър гориво и в случай че те вземат властта, бензинът ще бъде 2,70 лв..

“Ако не открият петролни кладенци в България, не виждам по какъв начин ще създадат бензина 2,70 лв.. За въпросното левче – в случай че мислите, че в Унгария се краде 1 левче, в Италия се краде 1 левче, че в Румъния се краде 1 левче, тъй като там са другите рафинерии и те оферират на същите цени, употребявайки съветски нефт. Цената в Унгария е по-скъпа, акцизите са същите като тук ”, сподели Василев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР