Това заяви пред NOVA NEWS доц. Красен Станчев от Института

...
Това заяви пред NOVA NEWS доц. Красен Станчев от Института
Коментари Харесай

Доц. Красен Станчев за избора на Радев за гуверньор на БНБ: Той има здрав икономически разум

Това съобщи пред NOVA NEWS доцент Красен Станчев от Института за пазарна стопанска система по отношение на избора на Димитър Радев за гуверньор на Българска народна банка.

Той акцентира, че държавното управление харчи дневно по 150 млн., постоянно могат да се съкратят отнякъде пари.

 

" Въпросът е какви са причините за настояванията на синдикатите. Те са неправилни и се основават на определени цени на артикули в потребителската кошница. В България приходите порастват обикновено и са индексирани. Ръстът на приходите от заплати е към 16%. Имаме 58% работещи пенсионери, има единствено две категории жители, които не са подобрили стандарта си на живот - дребни и междинни предприятия, самотни пенсионери и многодетни майки. Кабинетът ще откри средства и ще удовлетвори настояванията на синдикатите ", разяснява доцент Станчев.

 

Икономистът Никола Янков от своя страна изрази мнение, че Димитър Радев еволюира в позицията си във връзка с приемане на еврото. 

 

" От една по-предпазлива позиция, той призоваваше да не се бърза през 2018 година, през предходната година ясно съобщи, че е " за " приемане в еврозоната по най-бързия метод ", добави специалистът.

 

Янков означи, че синдикатите са извънпарламентарна популистка лява партия. " Бюджетът не е инструмент за повишение на приходите на страната ", уточни той.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР