Това заяви пред NOVA NEWS бившият министър на енергетиката Мирослав

...
Това заяви пред NOVA NEWS бившият министър на енергетиката Мирослав
Коментари Харесай

Мирослав Севлиевски за ”Росенец”: Голямата тема е какво се случва с „Лукойл”, дерогацията и сигурността в ...

Това съобщи пред NOVA NEWS някогашният министър на енергетиката Мирослав Севлиевски по отношение на решението от страна на страната за преустановяване концесията на " Лукойл " на пристанище " Росенец ".

 

Той посочи, че през 2005 година, когато е заемал поста министър на енергетиката, ведомството не е имало въздействие върху активността на " Лукойл Нефтохим ".

 

Запитан изменен ли е салдото на силите в Черно море, откакто Русия анексира цялото Азовско крайбрежие, Севлиевски разяснява по какъв начин може да се излезе от този капан: „ Като дружно с Румъния имаме обща отбранителна стратегия за българското и румънското Черноморско крайбрежие ”.

 

" Войските на Путин нападат пристанищата Николаев и Одеса, става още по-притеснително, само че най-притеснителна е историята с украинското зърно ", сподели още някогашният министър на енергетиката.

 

" То с изключение на, че беше заграбено и откраднато, пропадна и т.н зърнена договорка, контрактувана с Организация на обединените нации, Турция, Украйна и Русия ", означи още Севлиевски.

 

На въпрос дали би подкрепил дерогация за съветски нефт, той отговори следното: „ Най-вероятно тези, които са дали своят вот, са имали нещо поради, което да е в интерес на България ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР