Това заяви пред NOVA NEWS Александър Джартов, директор на Главна

...
Това заяви пред NOVA NEWS Александър Джартов, директор на Главна
Коментари Харесай

Александър Джартов: Под 90 000 са жителите без ток

Това съобщи пред NOVA NEWS Александър Джартов, шеф на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “.

 

„ Нашите екипи в неделя реагираха на над 1 100 катастрофи, през днешния ден сигналите са 26. Основно отстраняваме паднали дървета, през вчерашния ден евакуирахме 25 индивида от хижа в община „ Родопи ”, посочи Джартов.

 

По думите му екипите са се справили доста добре. Той изясни, че предвид на предстоящото стопляне би трябвало да се следят язовирите, с цел да не се допусне преливане и да бъде заплашен животът на жителите. „ Това е една от ограниченията, която се ползва при случаи на значителни снеговалежи и последвало снеготопене. Гражданите би трябвало да се осведомят за прогнозата и дали се чакат рискови феномени. Днес имаме предизвестие за мощен вятър в 14 области. Не би трябвало да се подхващат пътувания, в случай че не се постанова ”, безапелационен бе експертът.

 

Александър Джартов означи, че системата за ранно предизвестие и обявяване BG-ALERT е тествана във всички области. „ Утре сред 12 и 12.30 ще бъде изработен тест на територията на цялата страна. Очаква се системата да бъде въведена е употреба при започване на идната година ”, уточни той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР