Това заяви пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той

...
Това заяви пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той
Коментари Харесай

Борисов: Нека избирателите гласуват по съвест на балотажа в София

Това съобщи пред публицисти водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той акцентира, че е локалните избори са наказване за цялата политическа класа. 

 

" Такава ниска изборна интензивност и толкоз малко дали своят вот. Всеки от нас, и анализаторите, да си създадем извод за какво вървим по този начин надолу ", сподели още Борисов.

 

Партийният водач означи, че за ГЕРБ са дали своят вот над 537 хиляди гласоподаватели в цялата страна, до момента в който за ПП-ДБ - 273 хиляди.

 

" Преди локалните избори аз споделих, че главната цел на ГЕРБ е да бъде първа политическа мощ. Това услужливо не желаете да го разясняваме - силата на една партия е в цялата страна. Кандидатите за кметове на ГЕРБ и подкрепени от нас на първи тур печелят 95 общини. От тях 7 са регионални градове. В 71 общини претенденти за кметове на ГЕРБ отиват на балотаж. В 17 регионални града ГЕРБ е на балотаж, и то с водещ резултат влиза в балотажа ", уточни той.

 

" Когато печелехме изборите в София, печелехме с над 200 хиляди гласа, през 2019 година Фандъкова завоюва с над 249 хиляди гласа. Сега Политическа партия и Демократична България дружно имат 119 хиляди гласа в София - наполовината на това, което ние сме печелили... Изборите в София още не са приключили, тъй че резултатите на ГЕРБ са отлични на фона на останалите. Като политик с опит смятам, че даже и фактът, че и " Възраждане " и останалите партии вървят надолу, не ми се мисли каква ще е изборната интензивност на изборите за евродепутати ", добави Борисов.

 

Според него най-хубавият метод партията му да си върне София е като я загуби. 

 

" Сега би трябвало да я спасим от спасителите - аз ги познавам тези хора, те не могат да работят, тъй като са мързеливи. С 24 общински съветници от общо 61 в СОС те имат опция да вършат сглобка с Българска социалистическа партия, Възраждане, Има Такъв Народ, или с нас. Само че три години те бяха безмилостни - всяка фуга и плочка беше снимано. Сега се надявам за вашата обективност и идентичен критерий, да сте сериозни по същия метод ", обърна се водачът на ГЕРБ към публицистите.

 

По думите му резултатът на изборите в София е бил предстоящ след тригодишната масирана офанзива против ГЕРБ - Антон Хекимян не съумя да стигне балотажа, като се подреди на третото място.

 

Борисов изрази мнение, че към този момент е прекомерно късно ПП-ДБ да търсят ГЕРБ за поддръжка на втория тур.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР