Това заяви пред журналисти акад. Николай Денков, който участва в

...
Това заяви пред журналисти акад. Николай Денков, който участва в
Коментари Харесай

Денков от Вилнюс: Очаквам ясна заявка, че Украйна ще бъде поканена в НАТО

Това съобщи пред публицисти акад. Николай Денков, който взе участие в срещата на върха на НАТО във Вилнюс. По думите му, до момента в който Украйна се намира в положение на война със прилежаща страна, няма по какъв начин да получи покана за присъединение към военния пакт. Очаква се обаче да са ясни изискванията, при които тя ще се причисли към Алианса вероятно. 

 

" За първи път след Студената война има образуване на такива районни проекти, които да приготвят страните при вероятно нахлуване от Изток. И в това отношение се намираме в нова обстановка. Това, което е значимо за нас, е да надградим потенциала, който имаме през днешния ден, и този потенциал да бъде вграден, интегриран изцяло с потенциалите на прилежащите страни - Румъния, Турция, както и с другите натовски страни ", добави Николай Денков.

 

Той разясни, че втора бойна група не се чака.

" Това, което се чака, е да наградим в този момент съществуващата група, по този начин наречената бойна група, тя е на равнище батальон, в случай че използваме нашите термини. Но би трябвало да бъде надградена, разширена, с бойни благоприятни условия, с персонален състав, тъй че да отиде на равнище бригада, което е идващото равнище на мащаб на бойна група ", добави Денков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР