Това заяви пред bTV зам.-председателят на бюджетната комисия в Народното

...
Това заяви пред bTV зам.-председателят на бюджетната комисия в Народното
Коментари Харесай

Зам.-шефът на бюджетната комисия в НС: Няма да има пенсионери под прага на бедност

Това съобщи пред bTV зам.-председателят на бюджетната комисия в Народното събрание Венко Сабрутев. Той разяснява плануваните средства в Бюджет 2022 година

Сабрутев увери - смяна в данъчните ставки няма да има. Предвижда се още да бъде отстранен налог върху лихвите и да бъде занулен налог “Уикенд “.

Не се планува смяна в Данък добавена стойност за електрическата енергия. Причината - страната е планувала 450 млн. лв. като обезщетения за високите цени на ЕРП-тата. В новия бюджет има планувани над 931 млн. спомагателни средства са компенсиране на небитовите консуматори и ЕРП-тата за така наречен софтуерни загуби.

“Предстои с февруарските сметки, това са действително януарските сметки, които ще ги получим през февруари, да бъдат приспаднати въпросните обезщетения. Януарските сметки ще бъдат фрапантно по-ниски, те ще в това число обезщетенията както за декември, по този начин и за януари. Небитовите консуматори би трябвало да бъдат сигурни и спокойни, че страната седи зад тях”, изясни Сабрутев.

“Битовите консуматори са безусловно предпазени с мораториума. Той ще падне незабавно щом има сигурност и непоклатимост. Небитовите консуматори, извънредно огромни средства, планувани, с цел да може първо като поддръжка от страна на страната към тях и второ като мярка за понижаване на инфлацията, която ноември-декември главно е подбудена от високите цени на енергоносителите ", означи Сабрутев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР