Това заяви пред btV служебният министър на икономиката Кирил Петков.

...
Това заяви пред btV служебният министър на икономиката Кирил Петков.
Коментари Харесай

Кирил Петков: Не е въпросът да сме ”наши” срещу ”ваши”, а парите на хората да се разходват ефикасно

Това съобщи пред btV служебният министър на стопанската система Кирил Петков. Повод за думите му е новата порция кавги, които станаха мотив за замяна на реплики сред някогашни и сегашни ръководещи. Петков съобщи, че има големи нередности при инспекцията на три язовира. Един от тях е " Пазар дере ", а по-късно се оказа, че обстановката е идентична с още два водоема.

През уикенда министър Петков разкри великански далавери и при ремонтите на язовири, за които са платени половин милиард лв. от бюджета. От ГЕРБ пък дефинираха казаното като " комедиен скеч " и даже упрекнаха Петков, че е източил язовирите, а след това е ходил да се снима край тях.

" Ходил съм и трите язовира да ги фотографирам, източвам и озеленявам. Изглеждат идентично. Реално се водят още в ремонт. Това е забавно - самият ремонт се прави от компанията " Монтажи ", която ги е предала като приключени обекти към Държавната консолидационна компания. Шест месеца по-късно не са били предадени на действителните експлоататори. Платени са едни пари, а язовирите стоят празни, тъй като се водят в ремонт и не могат да се заверят. От 400 язовира, при вкарани 630 милиона лв., единствено 10 са осъществени. Проверих три от тях и те са на едно състояние - затревени и без право да събират вода ", изясни Петков.

Той изясни, че по закон сега крановете на тези язовири би трябвало непрестанно да са отворени, тъй като водоемите се водят в ремонт.

" Трябва да се изтича тази вода. Не се знае дали тези уреди работят. Беше тъпо да чуя такива упреци, че аз съм ги източил - изхарчени са двойно повече пари, не е свършена работата шест месеца, не са вкарани в употреба ", изясни още Петков по адрес на обвиняванията към него, че става дума за целенасочена политическа акция.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР