Това заяви пред bTV председателят на Българския лекарски съюз д-р

...
Това заяви пред bTV председателят на Българския лекарски съюз д-р
Коментари Харесай

Д-р Иван Маджаров: Вероятно членове на БЛС участват в схемите за фалшивите сертификати

Това съобщи пред bTV ръководителят на Българския лекарски съюз доктор Иван Маджаров.

Коментарът му идва на фона на огромната акция на полицията, при която разрушиха скица, работила в София. Проверки е имало в още няколко области в страната. Маджаров съобщи, че не знае кой е центърът, само че по всяка възможност е част от БЛС.

Ако подправените зелени документи са близки до оригинала, цената им може да доближи 500 лв., изясни Иван Маджаров. При издаването им по думите му има две страни - тези, които желаят да получат недействителни удостоверения за имунизация и тези, които им ги дават.

Аз доста пъти съм казвал, че в случай че някои показа подправен документ за идентичност, знае авансово, че ще бъде осъден. Винаги ще се откри кой да направи подобен подправен зелен документ, само че няма да бъде санкциониран”, уточни Маджаров.

По думите му сега има огромно търсене.

Според него високата смъртност от ковид у нас е поради ниския % на имунизация, за разлика от другите страни.

“В българското опазване на здравето работят хора, които са изтощени и са възрастни. Нямаме кадрови потенциал, който да поставя такива грижи, каквито се поставят в западните лечебни заведения. 88% от общопрактикуващите лекари в България са над 50 години, 35% от тях са в пенсионна възраст и единствено 12% са сред 25 и 50 години “, посочи доктор Иван Маджаров.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР