Това заяви пред bTV лидерът на ПГ на “Има такъв

...
Това заяви пред bTV лидерът на ПГ на “Има такъв
Коментари Харесай

Т. Йорданов: Ако има технократски кабинет, без политически лидери, от ИТН ще подкрепят

Това съобщи пред bTV водачът на ПГ на “Има подобен народ” Тошко Йорданов.

По-рано такова предложение даде Христо Иванов, който прикани за охладяване на политическите пристрастености и разговор.

И Станислав Балабанов съобщи, че Има Такъв Народ ще седнат на масата за договаряния, даже и с представители на “Продължаваме промяната” при третия мандат за сформиране на държавното управление.

“Винаги сме постъпвали поредно. Четирите партии в обединението подписаха съглашение. Когато двама от водачите на водещата в партията коалиция, постъпиха по този начин, какво очаквахте да създадем?”, уточни още един път Тошко Йорданов.

“Безгрешни в тази обстановка няма. Всички носят виновност. Може би с друга тежест, само че всички носят виновност. Подходихме прекомерно търпеливо първоначално и създадохме илюзията у Политическа партия, че могат да изискват от нас, а не да водят разговор. Грешката е наша, че доста се съобразявахме с неща, които не бяха верни. Имаше неверно чувство и от двете страни”, добави още Йорданов.

Той отхвърли да каже кои имена циркулират в Има Такъв Народ за предстоящ министър председател, в случай че мандатът бъде връчен на партията на Слави Трифонов. Той се базира на самата процедура, при която третият мандат се връчва на парламентарната група, а не на проектопремиер. По думите на Йорданов това значи, че може да се стигне с разговор до кандидатурата за министър-председател.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР