Това заяви пред bTV Ивайло Вълчев от Има такъв народ.

...
Това заяви пред bTV Ивайло Вълчев от Има такъв народ.
Коментари Харесай

Ивайло Вълчев: Бяхме наивни. Политиката се оказа доста по-хлъзгава

Това съобщи пред bTV Ивайло Вълчев от " ИТН ".

Той изрази вяра, че предизборната акция няма да е мръсна. В идващия парламент по този начин наречените " партии на митинга " ще са подготвени за разговор.

" Доколкото виждаме всички тези политически сили, които стоят от нашата страна на концепциите имат безусловно същите червени линии. Има политически партии, с които поради това, което са свършили през последните години, нямаме обща база за диалози даже. Българска социалистическа партия ненапълно демонстрираха в този парламент, че могат да водят разговор, че може да се стига до експертни решения. Каквото и място да заемат партиите на смяната, всички си дават сметка, че ще са незаобиколим фактор и едни без други няма да можем да свършим нищо ", уточни Вълчев.

Невъзможността да се сформира държавно управление и острата изразителност в предходния парламент пък съгласно Вълчев се дължи на прилива на възторг.

“Всички започнаха да приказват за това, което желаят да се случи, само че в монологична форма. Малко приказваха сред себе си. Силно се надявам, че в този момент след тези избори, каквито и да са резултатите, партиите на митинга, които имат хрумвания за това по какъв начин нещата да стартират да се случват, ще бъдат много по-готови на разговор ", разяснява още Вълчев.

" Не сме нарекли Иванов личен провинен за това, че няма държавно управление. Той сподели това в много метафорична форма. И ние можем да кажем в същия дух, че сме отговорни. Не бяхме такива, каквито партиите са привикнали да бъдат. Бяхме наивни, което в политиката не носи положителни резултати. Обвиниха ни, че в политиката сме разчитали на истината, което за мен беше необичайно. Моралът, думата, да си стиснеш ръката с някого към момента значи нещо за мен. Бяхме наивните, които не престават да имат вяра в това. Политиката се оказа много по-мръсна и хлъзгава. Лошото е, че в един миг човек има два хода - или да продължи да бъде подобен, какъвто е, или да стане като останалите. При единия случай рискуваш да понесеш негативи за това, тъй като хората желаят да видят бързи решения, които да дойдат незабавно ", добави още Ивайло Вълчев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР