Това заяви пред bTV Елена Поптодорова. “Украинският посланик у нас

...
Това заяви пред bTV Елена Поптодорова. “Украинският посланик у нас
Коментари Харесай

Елена Поптодорова: Украйна се превърна в ядрен опитен полигон за Русия

Това съобщи пред bTV Елена Поптодорова.

“Украинският дипломат у нас сподели какъв брой настоятелно е желал остарели Противовъздушна отбрана системи от България, до момента в който дойдат по-нови. Преди часове излезе новината от Словакия, че към този момент идват първите съставни елементи на “Пейтриът”, които да заместят старите Противовъздушна отбрана системи. Динамиката е огромна, няма нищо статично. Украйна продължава да има нужда. Превърна се в нуклеарен умел полигон за Русия”, уточни Поптодорова.

Според нея подозрително е изказванието на премиера Кирил Петков, че въпросът с изпращането на военна помощ за Украйна не е бил разискван по време на срещата с американския боен министър Лойд Остин.

“Простете да се усъмня, че не е обсъждан най-горещият въпрос. Премиерът куртоазно най-малко е обяснил за какво ние не вършим никакъв жест в посока военна помощ за Украйна. Това е най-важното известие, което излезе на открито - България споделя “не” на военна помощ. Това се връзва с митинга против НАТО на “Възраждане”. Това се приема навън”, уточни още Елена Поптодорова.

По думите й България е оставила съветската агитация през проводниците си у нас да тръби изказванията си за милитаристична организация против ползите на народите.

“Възроди концепцията обаче на френската гражданска война, на американската гражданска война, чиито хрумвания са независимост и взаимност. Това е непостижимо за диктаторските режими, за система на мислене, която вижда само пътят на експанзията като облекчаване на националните цели. Кремъл е срещу НАТО, тъй като не може да нападне страните, които са част от Алианса”, счита Поптодорова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР