Това заяви пред bTV депутатът Мартин Димитров по повод налагането

...
Това заяви пред bTV депутатът Мартин Димитров по повод налагането
Коментари Харесай

Мартин Димитров: Приемането на еврото значи стабилност

Това съобщи пред bTV депутатът Мартин Димитров във връзка налагането на петролно ембарго на Русия.

По думите му до момента в който има война, ще има висока инфлация. Всичко останало са компенсиращи ограничения.

“Нямаме потребност от ненужно забяване и отсрочване. Тези разбори да се случат оптимално бързо”, уточни още Мартин Димитров във връзка настояването на депутатите от “Има подобен народ” проектът за еврото да влезе в действие откакто Народно събрание одобри разбор за резултатите от това.

“Най-сериозният мотив е, че в обстановка на неустановеност, това дава благоприятни условия. Това е втората по значителност валута в света. Дава доста повече непоклатимост. Вижте Черна гора - одобриха еврото, без да имат изгодите от достъп до капитали, да вземем за пример. Едностранно одобриха еврото, без никакви изгоди, единствено и единствено да бъдат постоянни. Държавите с валутен ръб като Естония и Литва са сполучливи примери”, изясни още Димитров.

Той разяснява и опита на България да се оттърве от хватката на съветската енергетика. По думите му би трябвало да се организира политика, която да понижи зависимостите от съветския газ. Според него това няма да коства скъпо на страната ни поради съществуването на други възможности. По думите му Европейската комисия може да контракти по-изгодни цени, тъй като договоря доста по-големи количества от това, което се използва в България. Димитров уточни, че към този момент са подхванати стъпки в тази посока.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР