Това заяви пред bTV Богдан Милчев от Института за пътна

...
Това заяви пред bTV Богдан Милчев от Института за пътна
Коментари Харесай

Богдан Милчев: Истината за трагедията на АМ Струма е заложник на българо-македонските отношения

Това съобщи пред bTV Богдан Милчев от Института за пътна сигурност. Повод за думите му е тежкия пътен случай на Автомагистрала " Струма ", при който в македонски рейс изгоряха 45 души. Държавното обвиняване хвърля виновността главно върху водача, само че пътни специалисти сигнализират, че пътят не е в положително качество. Одит на Министерство на регионалното развитие потвърди, че пътят не разполага с Акт 16, а също така допустимата оптималната скорост е била повишена без това да е съобразено с пътните условия.

" Докладът потвърждава, че тези мантинели са били повредени от предходни произшествия, че са били преработени, преинсталирани и то погрешно. Ако те бяха вярно поставени, дали нямаше да задържат рейса, да трансформират траекторията му, да не попадне в клопката им. Жертвите се случват, тъй като тези мантинели са създали капан. Има изчезнал знак. Собственикът на пътя е знаел за неналичието на този знак, само че услужливо министърът скрива тази информация, а прокуратурата отхвърля да проверява. Държавното обвиняване за всички смъртни случаи би трябвало да проверява пътните условия. В противоположен случай притежателите на пътя не се интересуват какво е положението на маркировката, на знаците. Предстоят ни нови сходни тежки произшествия ", уточни още Богдан Милчев.

По думите му в случай че се потвърди, че пътят е проблематичен, българската страна ще би трябвало да изплати големи компенсации на македонската страна. Шофьорът абсолютно има отношение към злополуката, счита Милчев, само че бе безапелационен - виновността не е единствено на лидера, а прокуратурата разполага с нужния запас, с цел да извърши следствие.

" Не споделяме, че пътят е отговорен. Искаме експертиза ", настоя Богдан Милчев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР