Това заяви пред bTV бившият шеф на Народното събрание Борислав

...
Това заяви пред bTV бившият шеф на Народното събрание Борислав
Коментари Харесай

Бивш парламентарен шеф: Винаги сме пазели премиера, но никога в такава степен

Това съобщи пред bTV някогашният началник на Народното събрание Борислав Великов.

“Авторитетът на Парламента фактически би трябвало да се върне и сътрудниците народни представители, може би с известни изключения, се стараят да създадат тъкмо това. Може би нещата ще станат по-лесни”, добави той.

Председателят на Народното събрание е пръв измежду равни, той въплъщава Народното събрание и парламентаризма, той би трябвало да балансира, да търси такива подходи, които да подсигуряват законодателство, от което да не се срамим по-късно, изясни някогашният началник на Народното събрание.

“Той има водеща роля и ролята на Председателския съвет набъбна, той би трябвало да работи добре и с Председателския съвет. Неговата роля е да търси и да намира единодушие сред другите парламентарни сили. В това Народно събрание няма да бъде доста елементарно допускам, видяхме, че има много мощен блок против ГЕРБ от съвсем конституционно болшинство от 160 индивида, в случай че това се резервира може би ще имаме стабилно управление”, счита още Великов.

Той бе безапелационен, че при съществуване на ясна идея, която не е обвързвана единствено официално с клетвата, а с действителна работа, опит се натрупа бързо.

По протокол ръководителят на Народното събрание е втори човек след президента, само че отново е може би най-важният, доколкото България е парламентарна република. Ако целиш ръководителя на Народното събрание, тогава уцелваш и онази политическа мощ, която го е издигнала, сподели още той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР