Това заяви пред БНТ министърът на здравеопазването проф. Николай Добрев,

...
Това заяви пред БНТ министърът на здравеопазването проф. Николай Добрев,
Коментари Харесай

Здравният министър за случая ”Добрев”: Нужна е човещина

Това съобщи пред Българска национална телевизия министърът на опазването на здравето проф. Николай Добрев, който разяснява резултатите от назначената от него инспекция в Центъра за незабавна помощ в София и в три лечебни заведения - "Пирогов ", Александровска и "Св. Иван Рилски ".

Тя бе във връзка гибелта на 74-годишният Спас Добрев на 16 септември. Мъжът умря в Александровска болница, откакто лекарите в "Пирогов " отхвърлиха да го одобряват, а екипът на Бърза помощ дойде на адреса 80 минути, откакто брачната половинка му Евелина подала сигнала. Заради отхвърли на дежурния екип от незабавния кабинет по кардиология и вътрешни заболявания в "Пирогов " да окажат помощ на Спас Добрев, шефът на болничното заведение ги уволни .

"Действително отчетът за умрелия пациент Спас Добрев бе подготвен през вчерашния ден следобед. Тогава бе входиран в Министерство на здравеопазването. Той е доста подробен и доста професионален. Това, което се открива е, че има нарушавания в работата , както на незабавните екипи, по този начин и в две лечебни заведения - "Пирогов " и "Св. Иван Рилски ".

В този ред на мисли шефът на "Пирогов " проф. Асен Балтов е постъпил вярно, като уволни цялостен екип. Преди да предприеме тази стъпка, той ми се обади и разговаряхме, като му споделих, че аз бих постъпил по същия метод, още повече, че съм го правил в качеството си на шеф на болница. Трябва да има човечност, би трябвало да има колегиалност, би трябвало да има схващане, само че би трябвало да се съблюдават и разпоредбите ", сподели още проф. Петров.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР