Това заяви пред БНР Илиян Василев, бивш посланик на България

...
Това заяви пред БНР Илиян Василев, бивш посланик на България
Коментари Харесай

Илиян Василев: Южен поток фалира заради неуправляемия политиче...

Това съобщи пред БНР Илиян Василев, някогашен дипломат на България в Руската федерация.

" Южен  поток " банкрутира и не стана вероятен поради неуправляемия политически риск от непосредствен бизнес с Русия, изясни още той в предаването " Неделя 150 ".

 

" Путин окупира Крим, което започва глобите против него и " Газпром " нямаше по какъв начин да набере капитал.

Схемата по-късно се вмени във виновност на Борисов, който въобще не е толкоз важен, че да стопира " Южен поток ".

 

Накрая стана двойна вреда, уточни Василев.

" Отказахме се от сигурния контракт за пренос, по който Русия трябваше да ни заплати един милиард наказателна клауза, наляхме и пари, с цел да сторим " Турски поток ".

 

В момента се намираме в изключително изострен стадий на борба сред Запада и Русия. Не може да се гордееш с нещо, което историята опровергава.

 

  " Турски поток " не беше изработен с икономическа логичност.

 

Василев разяснява и президентските избори в Русия.

 

Днес е третият и финален ден от гласуването. Предварителните резултати се чакат след 20 часа довечера, като наблюдаващите предвиждат безапелационна победа на Владимир Путин. 

" Това не са толкоз избори, колкото някакъв опит за публично-обществена клетва за честност към президента. Другите трима претенденти са маргинални. Вероятно ще има над 80% поддръжка.

Въпросът е какво става в Русия след изборите.

 

Путин е на път да бие върха на Сталин, който е бил на власт над 10 хиляди дни.

 

След Путин има няколко разновидността, само че всички зависят от изхода на войната. Вариантът, при който Русия минава към някакъв либерален вид развиване, е доста малко евентуален. Затова би трябвало да гледаме уроците на прехода при Елцин. 

 

След Путин евентуално ще има някакъв по-мек вид, в случай че резултатите от войната не бъдат толкоз тежки и трагични, че да доведат до центробежни трендове. 

Украйна напипа слабото място - атаките против рафинериите. Така може да се смъкне равнището на доставяне на вътрешния пазар. Русия няма от кое място да вкара нито мазут, нито дизел, нито бензин.

Руската стопанска система не може да издържи тази война ".

 

Той проучва и резултатите от проучване на " Галъп Интернешънал ", съгласно което към 30% от българите биха се били за страната си, същият е процентът на изразилите подготвеност да го създадат и в Русия.

" В момента се води интензивна осведомителна война. В дадения случай се бъркат причина и разследване. Това е част от съветската хибридна война ". 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР