Това заяви пред БНР ген. Съби Събев, бивш представител на

...
Това заяви пред БНР ген. Съби Събев, бивш представител на
Коментари Харесай

Ген. Съби Събев: Позорна е заплахата на Рогозин

Това съобщи пред БНР ген. Съби Събев, някогашен представител на страната ни в НАТО. Той дефинира шефа на Роскосмос Дмитрий Рогозин като " несъответстващ съветски служител на високо ниво " и изрече мнение, че не би трябвало да му се обръща внимание.

Ген. Събев напомни, че Русия от дълго време е определила НАТО като зложелател в своите доктринални документи:

" НАТО няма никакво желание да атакува Русия и това от дълго време е декларирано в стратегическите документи на Алианса. Спекулациите, че НАТО обкръжава Русия и може да я нападне, са за вътрешна приложимост и готовност на съветското общество към нападателната политика на съветското управление и на президента Владимир Путин ".

В предаването " 12+3 " ген. Съби Събев разяснява формалното искане на Украйна за помощ с оръжие от България:

" Решението, което взе Народното събрание при започване на май за даване на военно-техническа помощ беше по съответно писмо. Сега се желае съответна помощ - съответни системи въоръжения, от които има остра нужда украинската войска. Би следвало България да вземе решение на основата на това второ писмо ".

Според него е неприлично да не бъде подкрепена от нас страна, която е жертва на експанзия от Русия.

" Благодарение на помощ с въоръжение от западните страни Украйна съумява да устои на агресивното нахлуване ", разяснява ген. Събев и добави, че решението за подаяние на оръжия може да бъде взето от Министерския съвет, без да стига въпросът до Народното събрание.

По думите му държавното управление не би трябвало да става пленник на Българска социалистическа партия и на позицията ѝ да не се дава оръжие на Украйна.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР