Това заяви пред Българското национално радио Мартин Димитров, който е

...
Това заяви пред Българското национално радио Мартин Димитров, който е
Коментари Харесай

Мартин Димитров, ДБ: Важно е служебният кабинет да подкрепи Полша

Това съобщи пред Българското национално радио Мартин Димитров, който е ръководител на Комисията по икономическа политика и нововъведения в Народното събрание и народен представител от “Демократична България ”. 

 

Той разяснява и вчерашното напрежение сред ГЕРБ и “Продължаваме Промяната ” на тематика енергетика и въглищни централи. Димитров изрично съобщи, че страната ни не би трябвало да наподобява като страна без ясна тактика. 

 

“Сега за тях е значимо да трансферират виновността по тази тематика върху “Продължаваме смяната “. Неподходящо е този диалог сред двете партии да се води пред Европейска комисия, както стана. България е поела ангажимент за понижаване на излъчванията с 40%. Това не значи наложително понижаване на мощности, само че би трябвало да е ясно по кое време и с какъв % ще работят те, с цел да се икономисват тези излъчвания “.

 

Бюджетът се гледа в пленарна зала откакто минат данъчните закони, подсети Димитров.

 

“Няма проблем всички, които желаят спомагателни разноски, да ги вкарат, в случай че се стигне до удължение на бюджета. Може да се вкара всичко, за което има болшинство да бъде гласувано “, уточни депутатът. 

 

По-правилно е да бъде импортиран бюджет, без значение, че държавното управление е служебно, уверен е той.

 

“В удължаването на бюджета ще бъдат направени десетки оферти за повече разноски и ще има дълъг спор. Може да се стигне даже до сезиране на Конституционния съд. Кашата ще стане двойно по-голяма “.

Такова удължение на бюджета е обикновено през декември, както беше в края на предходната година, само че не и през ноември, когато  цялата бюджетна процедура може да се случи по съответен метод, съобщи Димитров.

 

Депутатът от Демократична България разяснява също въпроса с връщането на хартиените бюлетини.

 

“Ако се върнат, ще има доста повече невалидни и ще набъбнат измамите. При машинното гласоподаване няма тъмна стаичка и не можеш да снимаш по какъв начин си дал своя вот, в случай че си продал вота си “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР